Moeizame overwinning voor BC Apollo Vrouwen U20

In het weekend waarin de Amsterdam Marathon langs de Apollohal kwam, boekten de Apollomeiden een moeizame, maar o zo nuttige 48-41 overwinning tegen Basketball RTC Noord. Door de overwinning van vandaag nestelt Apollo zich op de vijfde plek, twee punten achter op de nummer 2, met nog een wedstrijd achterstand.

De blessurekoorts die in Landsmeer heerst, is ook overgeslagen naar BC Apollo U20. Nina Burgert loopt nu met haar arm in het gips en met het uitvallen van Nina is het team krap in de lange speelsters komen te zitten. Hierdoor ontstond vandaag een interessant duel, want ook Basketball RTC Noord bestaat uit jonge speelsters kleiner dan 1.80.
Als informatie vooraf valt ook nog te vermelden dat Basketball RTC Noord op zaterdag al tegen Binnenland speelde. Het werd een 44-72 nederlaag voor de Groningse dames.  

Het Apolloteam begon voortvarend aan de wedstrijd. Er waren driepunters van Beau Baars en Mirthe Meskers voor een 8-4 voorsprong na drie minuten. Er ging daarna héén en weer veel mis, met vooral veel gemiste schoten. In de laatste seconden van de eerste periode wisten de Groningse dames, na een Amsterdams missertje waardoor het geen 14-9 werd,  aan te haken voor een 12-11 periodestand.

De tweede periode gaf eenzelfde beeld. De Apollomeiden liepen weer weg naar 17-11 maar na wat gemiste schoten, kwam RTC Noord weer terug in de race. Er was een driepunter van Delicia van West  die de stand op 20-15 bracht. In de laatste minuut van de eerste helft scoorden Mirthe Meskers en Epiphany Etienne met een buzzer beatertje 24-17.

De Apollomeiden kwamen met de juiste energie van de bank in de derde periode. Naomi Blok had een assist en een prima score voor 28-19 en het leek alsof de wedstrijd beslist was. Toch was dat niet het geval, RTC Noord kwam terug in de wedstrijd naar 28-26. En weer was de laatste minuut van de periode cruciaal voor het scoreverloop. Bij een 33-30 voorsprong scoorden Epiphany Etienne en Delicia van West vier punten voor de 37-30 stand.

In de laatste periode bleef het verschil steken op ongeveer zeven punten. Even leek het uit te draaien op een grote overwinning na een score van Delicia van West die het verschil op 10 bracht. Toch kwam RTC Noord nogmaals terug. Dit keer viel er geen score meer in de slotseconden, na een time-out met nog zeven seconden op de klok vonden beide teams het wel prima bij een 48-41 eindstand.

Scores:  Beau Baars 13 (3 steals), Delicia van West 12 (4 steals), Epiphany Etienne 9 (10 rebounds), Mirthe Meskers 8 (3 assists) , Denise Bloemkolk 2 (5 steals), Thelma Grotendorst 2 (2 rebounds), Naomi Blok 2 (1 assist).