Lions ontvangen het CTO voor de beker

Aanstaande zaterdag ontvangt ProBuild Lions het team van CTO Vrouwenbasketball voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Het kan meteen de laatste worden, want het talententeam van de NBB vormt een geduchte tegenstander.

Wie wint mag door, het team dat verliest ligt eruit.

CTO wedstrijdteam 2013-2014

CTO wedstrijdteam 2013-2014

Vorig seizoen troffen de Lions en het CTO elkaar in de halve finale. ProBuild trok toen aan het langste eind.

Zoals dat elk jaar gaat bij een talententeam studeren de meest ervaren speelsters af en wordt hun rol door de volgende lichting overgenomen. Intussen wordt het team weer met jongere speelsters aangevuld.

Het CTO won in de competitie tot nu toe met grote cijfers, maar trof nog geen “echt” eredivisieteam. Dat maakt de krachtsverhoudingen lastig in te schatten.

Bij ProBuild is het aantal blessures intussen zorgwekkend. Tessa de Bie, Belinda Bos, Krista Brindina en Ayla Simdorn zijn langdurig uitgeschakeld. Dat maakt de selectie van coach Ilija Bozovic smaller dan hij zou willen.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag in het Indoorcentrum Landsmeer om 20:15 uur.