Uitstekende generale repetitie ProBuild Lions

De laatste oefenwedstrijd voor het begin van de reguliere competitie speelde ProBuild Lions in eigen huis. De Landsmeerse fans werden niet teleurgesteld. De Lions wonnen met 79-51 overtuigend van het Belgische Groot Willebroek.

Kim Hartman en Randell van der Lee scoorden beide 20 punten. Anete Horelika had er 13 en 9 rebounds. Molly McDowell liet 11 punten aantekenen en Nadine Boesaart 10 rebounds.

Randell van der Lee: 20 punten

Randell van der Lee: 20 punten

Belinda Bos, Tessa de Bie en Krista Bridina waren geblesseerd. De Letse jeugdinternational liep gisteren bij de U20 in de eerste 5 seconden al een knieblessure op. Hoe erg het is, is nog niet bekend.

Coach Ilija Bozovic toonde zich na de wedstrijd een tevreden man. “Het team wilde in eigen huis graag een goede prestatie neerzetten. Ze leefden hier naartoe. En het is mooi dat het gelukt is. We maken nog steeds progressie.”

Coach Bozovic gaf opnieuw al zijn speelsters ruim speeltijd.

In het eerste kwart wisten de Belgische bezoekers het nog bij te benen, 14-12. Het bleef gelijk opgaan tot de achtste minuut. Nadat Ellen de Stoop 27-25 had gemaakt, scoorden Nadine Boesaart, Randell van der Lee en Molly McDowell voor de Lions, waardoor de teams de kleedkamer opzochten bij een stand van 33-25.

Ayla Simdorn kan ook op de worstelmat goed uit de voeten

Ayla Simdorn kan ook op de worstelmat goed uit de voeten

In het derde kwart liep ProBuild uit, onder meer door driepunters van Randell van der Lee en Kim Hartman. Het kwart eindigde in een stand van 55-38.

Het laatste kwart was ook voor de Lions. Het was met name Randell van der Lee die de basket makkelijk wist te vinden. Anete Horelika zette met een driepunter een verschil van 30 punten op het bord, 79-49. De laatste score was vervolgens voor de bezoeksters.

 

ProBuild vs Groot Willebroek 21-9-2013