Domper op competitiestart BC Apollo U20

Die domper werd niet zozeer veroorzaakt door de 79-76 nederlaag tegen Grasshoppers, maar door het feit dat twee starters van het team van Jesse Korf geblesseerd raakten. De knieblessure van Krista Bridina viel wel heel snel. De Letse aanwinst van het team kwam bij haar eerste actie van de wedstrijd ongelukkig terecht en bezeerde haar knie.

Na een minuut of vier in de tweede periode liep center Andrea Volkers een enkelblessure op. Dat was jammer, want op dat moment had ze al tien punten gescoord. Voor beide speelsters geldt dat de speelstatus voorlopig onzeker is.

NIna Burgert, 14 punten

NIna Burgert, 14 punten

Mirthe Meskers, 17 punten

Mirthe Meskers, 17 punten

De Apollomeiden begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na drie minuten stond een 7-0 voorsprong op het bord. Apollo speelde een gevarieerde snelle aanval, Grasshoppers wist met een aantal driepunters in de wedstrijd te blijven. Na de eerste periode waren beide ploegen in evenwicht op 18-18.

In de tweede periode ging het gelijk op. Thelma Grotendorst scoorde vier punten en er waren de eerste punten van Zita Nelissen voor een 35-33 voorsprong bij de rust.

Na de rust speelde Apollo de fastbreak en deed dat meer dan goed. Nina Burgert scoorde 12 punten en Beau Baars strooide met assists en een driepunter. De wedstrijd leek na de derde periode beslist met een 52-61 voorsprong.

Grasshoppers kwam bij 65-66 weer snel langszij na hun goede start van de laatste periode. Denise Bloemkolk scoorde van achter de driepuntslijn. Om en om kwamen beide teams aan de leiding tot bij 73-66 Grasshoppers de wedstrijd leek te beslissen. Na een driepunter van Delicia van West, vijf punten van Mirthe Meskers en de eerste punten van Epiphany Etienne in het Apollo U20 shirt stond het echter 76-75 voor Apollo en we gingen naar een zeer spannend slot van de wedstrijd.

Cruciaal balverlies en twee verloren rebounds zorgden ervoor dat de overwinning in Katwijk bleef. Er moest uiteindelijk stop-the-clock worden gespeeld en de vrije worpen werden benut voor de 79-76 nederlaag.

Scores: Mirthe Meskers 17, Nina Burgert 14, Beau Baars 13, Andrea Volkers en Delicia van West 10, Thelma Grotendorst 5, Denise Bloemkolk 3, Zita Nelissen en Epiphany Etienne 2.