Seizoen over voor Apollo U20

De allesbeslissende wedstrijd tegen Eurosped eindigde in 70-57. Deze uitslag geeft absoluut niet goed weer hoe spannend het eigenlijk wel was. Beide teams knokten tot het bittere eind voor de overwinning en beide coaches haalden een hele stapel strijdplannen uit de kast. Zelfs in de bus naar de wedstrijd werden nog nieuwe plays op een coachbord ontwikkeld.

Sponsor EBS van Probuild Lions had een luxe touringcar ter beschikking gesteld aan het team en alle trouwe supporters. Deze fans hadden de overbekende toeters in grote hoeveelheden meegenomen. Er waren ook veel Eurosped fans, dus een prima sfeer in de Tubbergse sporthal.

teamfoto_U20_Apollo_5_mei_2013_429

De Apollomeiden lieten in de eerste periode zien dat ze met een missie aan de wedstrijd waren begonnen. Weliswaar kwamen ze met 9-2 achter, maar vervolgens werd met scherp geschoten. Drie driepunters en vervolgens nog eens twee, zorgden voor een 20-21 stand na de eerste periode.

In de tweede periode ontliepen beide ploegen elkaar nog altijd niet. Beau Baars scoorde haar vierde driepunter van de wedstrijd voor de 37-34 achterstand bij de rust.

In de eerste wedstrijd van deze serie was de derde periode van de wedstrijd voor Eurosped. Jesse Korf koos dit keer voor zijn kleinere en beweeglijke speelsters en dat pakte goed uit. Nina Burgert en Thelma Grootendorst zorgden met goeie drives voor een 45-40 voorsprong. Net als in de eerste periode kwam Eurosped dichterbij. Na de derde periode was de tussenstand 47-45 voor Apollo.

Ook in de laatste periode bleef het spannend tot twee minuten voor het eind van de wedstrijd. Bij een 59-57 Apollo-achterstand prikte Eurosped een driepunter binnen, die de wedstrijd besliste. Deze score kwamen de Apollomeiden niet meer te boven. Dat het daarna nog 70-57 werd, is alleen voor de statistiek nog van belang.

Scores: Mirthe Meskers 15, Beau Baars 14, Nina Burgert 9, Tessa de Bie 8, Bloeme van der Zwan 4, Thelma Grotendorst 3, Andrea Volkers en Mirte Scheper 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.