BC Apollo vrouwen U20 staan voor belangrijkste wedstrijd van het jaar

Bij de senioren-vrouwen is de best-of-seven serie om het kampioenschap teruggebracht naar best-of-three. Probuild Lions en Challenge Sports Binnenland wonnen tot dusver ieder twee keer.

Bij de vrouwen onder 20 wordt het dit weekend ‘best-of-one’ in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Het gaat tussen Eurosped en BC Apollo om plaatsing voor de finale van het Nederlands kampioenschap. De eerste wedstrijd eindigde afgelopen maandag in een 48-49 overwinning voor Eurosped. Dit betekent dat de Apollomeiden de tweede wedstrijd met twee punten verschil moeten winnen om zich te kwalificeren.

De tip-off is zondagmiddag om 14.15 uur in Tubbergen.

Als er gewonnen wordt, spelen de meiden volgende week in Almelo om het kampioenschap van Nederland. De tegenstander komt dan uit de serie tussen Den Helder en Grasshoppers. Deze teams spelen hun serie op donderdag 2 mei en zaterdag 4 mei.

Bij verlies is het seizoen afgelopen.
.