Dubbel programma voor BC Apollo vrouwen U20

Er zijn nog drie wedstrijden te spelen voor de Apollodames en wanneer deze alle drie gewonnen worden, plaatst Apollo zich als tweede met een thuisvoordeel voor de playoffs. Wanneer er één van de drie wedstrijden verloren wordt, komen er andere scenario’s aan de orde.

Dit weekend is er een dubbel programma. Allereerst is er op de vrijdagavond de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen in de Apollohal. Om 20.00 uur is Cangeroes uit Utrecht de tegenstander. De Utrechtse dames mogen niet onderschat worden, want vorige week nog maakten zij het Den Helder behoorlijk lastig. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 52-50 voor Den Helder.

De belangrijkste wedstrijd van het weekend voor BC Apollo is ongetwijfeld de uitwedstrijd op zondagmiddag om 16.30 tegen Den Helder. Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland voor het Allstar weekend. Omdat beide teams één speelster moesten leveren aan het U20 Allstar team, kon deze wedstrijd niet doorgaan.

Als gevolg hiervan moeten beide clubs nu twee wedstrijden in dit weekend spelen. En omdat ook Probuild Lions dames 1 op zondagmiddag speelt, ontstaat er een opgave voor de technische staf om de juiste speelsters op de juiste plaats te krijgen. Gelukkig kunnen de coaches kiezen uit een ruime selectie want het hele U20 team is fit.

De Helderse dames lijken een nog iets zwaarder programma dan Apollo te hebben. Op zaterdag spelen zij een thuiswedstrijd tegen Lekdetec vrouwen U20.

Twee wedstrijden voor BC Apollo vrouwen U20 dus, met play-off plaatsing op het spel!