Vrije toegang

De ons-kent-ons-cultuur van het Nederlandse basketballwereldje is natuurlijk enorm gezellig, maar heeft ook zo z’n bedenkelijke kanten. Eén ervan is dat iedereen die bij wedstrijden betaalt voor zijn toegangskaartjes door de incrowd als een lachwekkende sukkel beschouwd wordt. Zo iemand kent gewoon niet de goede mensen.

Want: de playoffs zijn nog niet begonnen of bij iedereen die ook maar iets met ProBuild Lions te maken heeft, regent het weer SMS-jes, apps, mailtjes en telefoontjes van goede vrienden met verzoeken om vrijkaartjes. Mensen die een goede baan hebben, geen enkel teken van armoede vertonen of anderszins in financiële moeilijkheden lijken te verkeren, getroosten zich de grootste moeite om 5 euro entree uit te sparen.

Geen geldkwestie vermoedelijk, maar een kwestie van eer.

Het zal wellicht de nodige irritatie opwekken, maar: bij ProBuild Lions doen we er niet meer aan mee. Behalve de reglementair te verstrekken vrijkaartjes en de kaartjes voor mensen die iets voor de club betekenen of betekend hebben, moet iedereen gewoon betalen bij de ingang. Op zijn hoogst vijf euro, dus het valt echt wel mee.

Dat geld hebben we namelijk nodig om in deze economisch lastige tijden het hele circus draaiende te kunnen houden. Wij hopen op begrip daarvoor.