Laatste wedstrijd, uit in Katwijk

Zaterdagavond speelt ProBuild Lions de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Deze laatste ronde zou natuurlijk volgens het boekje moeten plaatsvinden om competitievervalsing te voorkomen. Overal in Europa en de wereld vinden daarom de laatste wedstrijden op dezelfde dag en dezelfde tijd plaats.

Maar niet in Nederland, want ach: het is de club-competitie maar en wie maakt zich daar nu druk om? Vandaar dat het CTO en Lekdetec woensdag al speelden, waardoor deze teams zich nu een week lang ongestoord kunnen voorbereiden op de playoffs, terwijl ProBuild en Challenge Sports maar drie dagen hebben.

ProBuild speelt zaterdagavond uit in Katwijk en de wedstrijd begint om 20:15 uur. De Wit Grasshoppers – door vele kenners te voren kansrijk geacht voor het kampioenschap – speelt voor de eer, want verder dan de vijfde plek kunnen de Katwijksen niet meer komen.

Voor de Lions daaentegen gaat het nog ergens om. Bij winst is de eerste plek verzekerd, bij verlies kan het ook de tweede plaats worden, afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van Challenge Sports tegen Den Helder.

De bus uit Landsmeer vertrekt om 17:30 uur.