BC Apollo vrouwen U20 verliezen wedstrijd in het vierde kwart

De meiden van BC Apollo speelden een uitwedstrijd bij Eurosped in Tubbergen. Na vier periodes stond er een 59-48 nederlaag voor de Amsterdams / Landsmeerse combinatie op het bord.

Die nederlaag was verdiend omdat de Apollodames in de vierde periode tegen een 0-16 run aanliepen.

In de eerste drie periodes ontspon zich een aantrekkelijk duel tussen de beide play-off kandidaten. De teams ontliepen elkaar niet veel, hoewel de Eurosped dames de wedstrijd voortvarend begonnen. Aan het eind van de eerste periode stond het al 18-9 toen Mirthe Meskers vanaf de middenlijn het allerlaatste schot van de periode wilde nemen. Dankzij een foul, werden het drie rake vrije worpen en kon Apollo in de tweede periode aanhaken. Dat lukte onder andere door zes punten van Mirte Scheper en vijf punten van Bloeme van der Zwan. In de tweede periode waren er ook eindelijk weer speelminuten voor Tessa de Bie. Verlost van diverse blessures maakte zij haar rentree. Die rentree werd opgeluisterd met een score en een mooie assist. Ruststand bij 30-27.

Na de rust liep Eurosped aanvankelijk weer weg na een score en een keer balverlies aan Apollokant. Bij 36-37 kwam Apollo eindelijk langszij na een driepunter van Delicia van West en een insidescore van Mirte Scheper met assist van Tessa de Bie. Na de derde periode gingen de Apollodames nog met 38-40 aan de leiding.

De voorsprong werd nog verder uitgebouwd. Door een score van Zora ter Koele en nog een score met bonus van Bloeme van der Zwan stond het 43-48 na vier minuten. Apollo leek een goede kans te maken om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar het kantelde volledig. Er werd niet meer gescoord en Eurosped besliste de wedstrijd.

Scores: Mirte Scheper 12, Mirthe Meskers 11, Bloeme van der Zwan 9, Beau Baars 6, Zora ter Koele 5, Delicia van West 3, Tessa de Bie 2.