BC Apollo vrouwen U20 boeken geflatteerde zege op Black Eagles

De vrouwen van Apollo U20 hadden te maken met een op papier niet zo sterke tegenstander uit Rosmalen. De Brabantse dames waren echter niet van plan om al te zeer mee te werken aan een feest in het Indoorcentrum. Toch stapten de Apollodames met een 80-61 van het Landsmeerse parket.

In de eerste periode leek het erop dat het een soepele en makkelijke overwinning voor de Apollodames zou worden. Ondanks dat er nogal slordig met de kansen werd omgesprongen stond er na de eerste periode een 16-11 voorsprong op het bord.

Via 20-16 en 25-18, na een drive van Nina Burgert en een schotje van Thelma Grotendorst, leek er weinig aan de hand. Beide teams zaten al snel aan vijf teamfouten. Daarom mochten veel speelsters zich aan de vrije worp lijn melden. Deze mogelijkheid gebruikten de Black Eagles het beste en de rust kwam dan ook bij 29-30.

Meteen na de rust namen de Apollodames opnieuw het initiatief. Mirthe Meskers scoorde zeven punten op rij en Apollo liep weg naar 44-39 en leek door te gaan drukken. Een aantal onnodige turnovers zorgden ervoor dat Black Eagles terugkwam naar 47-44. Bij deze stand kreeg Mirte Scheper haar vierde en vijfde fout en Black Eagles mocht aanleggen voor vier vrije worpen. Er ging er slechts één in.

De beslissing kwam pas in de laatste vier minuten van het laatste kwart tot stand. Op dat moment stond het 56-54 voor Apollo. De lange dames bij het Apolloteam waren inmiddels gediskwalificeerd of speelden niet mee vanwege blessures. Black Eagles wist echter geen gebruik te maken van hun lengte-overwicht.

De Apollodames begonnen beter te schieten met driepunters van Beau Baars, Delicia van West en Mirthe Meskers en er werd hard gewerkt in de reboundduels. Femke Slim kon twee keer slechts met een fout van scoren worden afgehouden. Het werd 63-54 en de klus werd via 73-57 en 78-59 geklaard voor een (beetje geflatteerde, maar wel verdiende) eindstand van 80-61.

Scores: Mirthe Meskers 28, Beau Baars 15, Delicia van West 14, Femke Slim 8, Nina Burgert 6, Mirte Scheper 5, Thelma Grotendorst 4.