BC Apollo vrouwen U20 winnen thriller na verlenging

Overtime, 68-69 voorsprong voor BC Apollo met balbezit voor Binnenland en nog 5 seconden te spelen. Dat was het slotscenario van de wedstrijd van de vrouwen U20 in Barendrecht. Deze scene illustreert maar al te goed hoe spannend de wedstrijd eigenlijk was. Een andere statistic om de spanning aan te geven: In de wedstrijd neemt Binnenland 10 keer een voorsprong, wordt het 13 keer gelijk en pakt BC Apollo 13 keer de leiding.

De wedstrijd begon eigenlijk helemaal niet zo spannend en vooral niet goed. Het duurde bijna drie minuten voor de eerste score wilde vallen. De Apollodames liepen weg naar 12-6 en brachten de eerste periode met een 14-12 voorsprong naar het eind.

In de tweede periode ging het snel naar 18-18. Bij de eerste driepunter van Mirthe Meskers ging het meegereisde Landsmeers en Amsterdamse publiek er eens goed voor zitten. Die driepunter werd echter meteen weer beantwoord met een Barendrechtse. En dat niet alleen, Binnenland liep weg naar 30-21 na een slechte periode van de Apollodames.

Twee vrije worpen van Thelma Grotendorst en twee scores van Beau Baars brachten de spanning al snel weer terug. Rust bij 30-27 voor Binnenland. Opvallend detail was dat beide teams slechts zeven fouten hadden, waarbij een gevaarlijke speelster van Binnenland er al vier had.

De derde periode liepen de Apollodames steeds net een stapje achter Binnenland aan. Op geen moment werd de tegenstander echter uit het oog verloren. Door vier punten aan het eind van de periode kwam de 44-42 stand na de derde periode op het bord.

In de vierde periode steeg de spanning verder. De Apollomeiden kwamen meer aan schieten toe, met driepunters van Delicia van West, Mirthe Meskers en Beau Baars. Met nog 25 seconden op de klok stond het 63-64 voor Apollo en kreeg Binnenland twee vrije worpen. Er werd er één benut zodat de stand na de reguliere speeltijd gelijk was, 64-64.

In de verlenging moest eerst Mirte Scheper, die met een aantal blocks verdedigend een belangrijke rol speelde, met vijf fouten naar de kant. Weer scoorde Binnenland één op twee vrije worpen voor 65-64. Een steal en score van Delicia van West en een schotje van Beau Baars brachten de 65-68 voorsprong en nog een minuut te spelen.

Na de vijfde fout van Bloeme van der Zwan benutte Binnenland weer maar één op twee van de vrije worpen voor 66-68. Bij 42 seconden te spelen scoorde Apollo slechts één op twee vrije worpen op 66-69. Binnenland scoorde nog een keer 68-69 en Apollo wist de bal niet snel genoeg over de helft te krijgen. Vijf seconden voor tijd kreeg Binnenland nogmaals de bal. Het laatste schot werd niet meer gemaakt door uitstekend verdedigen van Nina Burgert.

Scores: Mirthe Meskers 19, Beau Baars 17, Delicia van West 11, Mirte Scheper 7, Zora ter Koele 6, Bloeme van der Zwan 5, Nina Burgert en Thelma Grotendorst 2.