Ilija Bozovic en Jesse Korf coachen ProBuild Lions komend seizoen

Het management van ProBuild Lions bereikte gisteravond overeenstemming met Ilija Bozovic en Jesse Korf over hun aanstelling als coach van ProBuild Lions in het komende seizoen. De huidige assistenten van coach Laki Lakner zullen als duo opereren, waarbij Bozovic als hoofdcoach zal optreden.

Ilija Bozvic

Ilija Bozvic

Ilija Bozovic is geboren in 1974 in Belgrado, Servië. Hij speelde bij alle jeugdteams van Partizan Belgrado in de eredivisie en begon op zijn 22e te coachen. In 1999 verhuisde hij naar Nederland. Daar haalde hij zijn B-licentie. Hij coachte landelijke JU16 en JU18 teams bij Omniworld Almere en na het faillissement ook de heren-1. In 2007 was hij assistent-coach bij de nationale selectie van de heren U20. Sinds dit jaar is hij ook actief als trainer bij het YUBAC basketballcamp in Servië. In juni 2011 voltooide hij de NBB masterclass. In de zomer van 2011 voegde hij zich bij de coaching staff van ProBuild Lions en behaalde zijn eerste Nederlandse landskampioenschap op het hoogste niveau.

Jesse Korf

Jesse Korf

Jesse Korf werd geboren in Landsmeer en begon zijn basketballcarrière in de jeugd van ProBuild Lions. Al vroeg begon hij zich toe te leggen op coachen. In 2007 haalde hij een bachelor in sport management and marketing aan de Johan Cruijff University en zette zijn opleiding in 2010 gedurende een jaar voort aan de University of Texas, waar hij aan een PhD begon in Sports Science en tevens optrad als assistent coach van het gerenommeerde mannen NCAA-1 team van de universiteit. IN 2008 werd hij coach van een jongens jeugdteam van Waterland Basketball en vervolgens assistent van Laki Lakner bij de dames-1. Tevens is Korf headcoach van het gezamenlijke U20 eredivisieteam van BC Apollo en ProBuild Lions. Overdag werkt Jesse Korf als Brede School Coördinator bij de Gemeente Landsmeer.