Patiënt genezen: BC Apollo vrouwen U20 verslaan Celeritas

De meiden van Apollo wonnen in een goedbezet Indoorcentre in Landsmeer met 71-54 van Celeritas.

In de afgelopen week liep de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg. Er zijn er nog twee patienten, Tessa de Bie en Andrea Volkers. Zij krijgen rustig de tijd om hun blessures te laten genezen, want de eerstvolgende wedstrijd is pas op 1 maart.

In de eerste periode ging Beau Baars door met waar ze de wedstrijd van Probuild Lions op zaterdagavond mee geëindigd was, het scoren van punten. Na de eerste periode had ze er al 10 punten in liggen. Het Apolloteam verdedigde goed en Celeritas scoorde voornamelijk door vrije worpen. Nina Burgert had een rebound, een assist, een steal en een score. Na de eerste periode stond het 16-12 voor Apollo.

Na de eerste onderbreking kregen de Apollomeiden volop kansen om de score uit te breiden, maar er werden wat kansen gemist. Celeritas wilde graag wat fysieker spelen en kreeg daar ook de ruimte voor van het arbitrale duo. Er waren scores van Thelma Grotendorst, Femke Slim en een mooi blok van Mirte Scheper tegen het eind van de tweede periode waardoor de 23-22 voorsprong op het bord kwam.

Beau Baars: 28 punten

Beau Baars: 28 punten

Meteen na de rust plaatste Apollo een 10-0 run voor een 33-24 voorsprong. Celeritas kwam terug met een 0-9 run waardoor de stand weer gelijk was. Apollo plaatste de beslissende run door alweer Beau Baars en scores van Femke Slim en Mirthe Meskers. Score na de derde periode 49-40.

Het leek erop dat de wedstrijd beslist was, maar Celeritas werd toch nog even in het zadel geholpen door een technische fout van een van de Apollo-speelsters. Het werd 51-47 en Celeritas leek weer langszij te komen. Er was een prima schot uit de draai en een driepunter van Bloeme van der Zwan en een score van Delicia van West die de score op 62-50 bracht. Hiermee was het verzet van het Groningse team, dat al een uitwedstrijd op zaterdag in Rosmalen in de benen had, definitief gebroken. Mirthe Meskers, Zora ter Koele en Mirte Scheper brachten de 71-54 eindstand op het bord.

Scores: Beau Baars 28, Mirthe Meskers 12, Mirte Scheper 8, Zora ter Koele 6, Femke Slim en Bloeme van der Zwan 5, Thelma Grotendorst 3, Nina Burgert en Delicia van West 2.