Met zes fitte speelsters wint BC Apollo met 53-63 van BC Shooters

Bloeme van der Zwan was redelijk hersteld van haar schouder, Delicia van West beperkt inzetbaar, maar Thelma Grotendorst (griep), Mirthe Meskers (hersenschudding), Tessa de Bie (stressfactuur aan voet) en Andrea Volkers (enkel) konden alleen vanaf de bank een rol spelen door hun team aan te moedigen.

Het eerste kwart startte traag met veel missers van beide kanten, na 5 minuten stond het 7-4. Een kleine opleving van Apollo met twee scores van Femke Slim, koud in het veld, leken de wedstrijd te kantelen, maar Shooters antwoordde met 2 driepunters en nam de leiding met 15-10.

In het tweede kwart werd er feller gespeeld, met een steal en 4 opeenvolgende punten van Delicia van West, waren we terug in de wedstrijd. Apollo schroefde het tempo op en halverwege de wedstrijd waren de teams weer in evenwicht, ruststand: 30-30.

Tot de vijfde minuut in het derde kwart ging het nog gelijk op, ondanks een score van Zora ter Koele, daarna zorgde een press voor meer balbezit, snellere aanvallen, een steal en een drietje van Bloeme van der Zwan en wist Beau Baars binnen één minuut twee mooie assists op Nina Burgert te geven, die zij koelbloedig afrondde. Apollo wist zo met 42-47 het vierde kwart in te gaan.

Ook nu gingen de dames van Apollo fanatiek van start en na 4 minuten was het grootste verschil in de wedstrijd een feit 45-58. Mirte Scheper was de koningin van de rebounds en wist deze wedstrijd 7 block shots te noteren.

Stats:
Zora ter Koele 3 (5 rebounds), Bloeme van der Zwan 6 (5 steals), Femke Slim 7 (2 block shots), Delicia van West 10 (6 steals), Nina Burgert 11 (9 rebounds, 7 steals), Mirte Scheper 11 ( 13 rebounds, 7 block shots), Beau Baars 14 (9-12 free throws, 4 assists)

Door Sabrina Oudkerk Pool