BC Apollo vrouwen U20 struikelen over Almonte

In een slechte wedstrijd verloren de vrouwen U20 van BC Apollo van Almonte. In het Indoorcentrum in Landsmeer gingen de Eindhovense dames met een 47-56 overwinning naar huis.

Het scoreverloop laat zien dat er wel wat kansen waren voor de Apollomeiden. De belangrijkste reden van het verlies ligt in het missen van de schoten en het feit dat maar weinig speelsters hun normale niveau haalden. Reeds in de eerste periode wisten de Apolloschutters het net niet te vinden. Dit resulteerde in een 9-12 voorsprong voor de gasten.

In de tweede periode ging de wedstrijd gelijk op, na een 11-17 achterstand wisten de Apollodames toch weer langszij te komen op 18-18. Daarna wist Almonte weer weg te lopen en liep Apollo nogmaals achter de feiten aan. Met nog 2 seconden eindigde een drive van Beau Baars in twee vrije worpen. Deze werden verzilverd voor een 25-24 ruststand.

Na rust leek de wedstrijd dan toch te kantelen. Apollo nam een 35-29 voorsprong en leek met die voorsprong de derde periode uit te gaan spelen. Almonte werd van het scoren afgehouden tussen de vierde en de negende minuut. Door een drietal fouten in de laatste minuut mochten de Almontedames van de vrije worp lijn aanleggen. De derde periode eindigde bij 35-34.

In de vierde periode ging het gelijk op tot 40-40. Daarna liepen de gasten snel weg en moesten de Apollodames toezien hoe de wedstrijd verloren ging. Bij 47-50 werd het nog even spannend, maar met nog 24 seconden op de klok werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Eindstand 47-56.

Scores : Mirthe Meskers 19, Beau Baars 8, Delicia van West 7, Bloeme van der Zwan, Thelma Grotendorst en Mirte Scheper 3, Nina Burgert en Andrea Volkers 2.