Start tweede competitiehelft BC Apollo Vrouwen U20

De vrouwen U20 van BC Apollo beginnen hun tweede competitiehelft in eigen huis. Zaterdag 12 januari om 15.00 is Almonte de tegenstander in het Indoorcentrum in Landsmeer.

Voor de start van de tweede ronde kijken we naar de stand. Na diverse inhaalwedstrijden vorig weekend, hebben bijna alle ploegen hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld. Er zijn vijf teams die momenteel actief om de Final Four plaatsen strijden. Grasshoppers, BC Apollo en Eurosped staan er het beste voor, met Binnenland en Den Helder op het vinkentouw. Op enige afstand achter Den Helder is er een middenmoot met vijf ploegen die allen 10 punten hebben. Ten slotte zijn er drie laag geklasseerde teams die op dit moment al uitgeschakeld zijn voor de prijzen aan het eind van het seizoen.

De tegenstander van dit weekend komt uit de middenmoot. Almonte heeft dit seizoen nog geen potten kunnen breken. Niet alleen werd tegen de koplopers verloren, ook tegen vergelijkbare teams uit de middenmoot waren de resultaten wisselend. Afgelopen weekend speelden de Eindhovenaren een inhaalwedstrijd tegen Celeritas. Deze wedstrijd eindigde in een nederlaag.

Het Apolloteam is de winterperiode goed doorgekomen. De kerstperiode werd besteed aan rust en vanaf de jaarwisseling is de training weer opgepakt. Het team is klaar voor de tweede seizoenshelft.

Frank Volkers