Geen uitglijder voor BC Apollo vrouwen U20

Op de eerste echte sneeuwdag van december versloegen de vrouwen U20 van BC Apollo Oegstgeest met 73-46.
De Apollohal was goed gevuld met twee eredivisiewedstrijden en een rommelmarkt ten behoeve van de actie Green Hope van de 1% Club.

Om 8 uur begonnen beide wedstrijden met een gezamenlijke, zeer indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van de schokkende gebeurtenissen op het voetbalveld in Almere van afgelopen weekend. Op de andere velden in de hal werden de trainingen stilgelegd om aan de minuut stilte deel te nemen.

Het team uit Oegstgeest was met acht speelsters naar Amsterdam gekomen en dat beperkte aantal speelsters zou een beslissende factor zijn in de wedstrijd. De Apollodames waren met elf en coach Jesse Korf gebruikte ook zijn hele bank. In deze fase van de competitie is dat een verstandige actie.

In de eerste periode ging het gelijk op nadat de Oegstgeestse dames brutaal de leiding hadden genomen met 5-6. Door driepunters van Beau Baars en Delicia van West liep Apollo weg, maar echt los kwamen de dames uit Amsterdam en Landsmeer niet. Na de eerste periode stond het daarom slechts 17-16 voor Apollo.

Na de onderbreking werd er harder verdedigd door de Apollodames en dat betaalde zich uit. Delicia van West scoorde 8 punten in deze periode en Thelma Grotendorst gooide er vier vrije worpen in. De rust kwam bij 34-25.

In de tweede helft was het met de Oegstgeestse tegenstand gedaan. Apollo scoorde 25 punten in de derde periode o.a. door twee driepunters van Beau Baars met assists van Andrea Volkers. Mirthe Meskers scoorde zes punten. Thelma Grotendorst bekroonde een uitstekende wedstrijd met een driepunter om de stand na de derde periode op 59-40 te brengen.

De vierde periode bracht geen grootse dingen voort. Oegstgeest kon geen vuist meer maken en ook het aanvalsspel van Apollo was niet van super kwaliteit. Wel scoorde Nina Burgert na een goede individuele actie en pakten Mirte Scheper en Bloeme van der Zwan nog een paar punten mee. Eindstand 73-46.

Scores: Beau Baars 18, Thelma Grotendorst 13, Mirthe Meskers 13, Delicia van West 11, Nina Burgert 5, Tessa de Bie 4, Bloeme van der Zwan 3, Zora ter Koele , Andrea Volkers en Mirte Scheper 2.