Succesvol weekend voor vrouwen U20 van BC Apollo

Na de 48-77 overwinning in Rosmalen op zaterdag stond voor de vrouwen U20 van BC Apollo op zondag een thuiswedstrijd tegen Den Helder op het programma. Ook deze wedstrijd werd succesvol afgesloten. In het Indoorcentrum in Landsmeer werd het 57-47.

De tegenstander uit de Noordhollandse havenstad had ook een zaterdagwedstrijd in de benen, dus beide teams begonnen op gelijke startvoorwaarden aan de wedstrijd. De wedstrijd begon vrij gespannen van beide kanten en de scores waren schaars. Na vijf minuten stonden de gasten uit Den Helder met 2-7 voor.  Een driepunter van Beau Baars bracht de score bij de Apollodames op gang. Het werd  9-9 en na de eerste periode stond het 13-11.

De start van de tweede periode van de Apollodames was uitstekend. De tegenstander werd van scoren afgehouden en al snel stond het 21-12.  Daarna waren de scores schaars en kwam de rust bij 23-18.

In de derde periode wisten de Apollodames uiteindelijk het verschil te maken.  Er werd door beide partijen meer gescoord, Mirthe Meskers scoorde vier punten en Delicia van West vijf. Bij 37-35 leek het nog even spannend te worden. Toen de belangrijkste en gevaarlijkste speelster bij Den Helder geblesseerd raakte, was de angel uit de Helderse aanvallen. Nina Burgert scoorde zes zeer nuttige punten uit een drive met bonus en een driepuntertje vanaf  de zijkant. Na de derde periode was het 43-35.

Vroeg in de laatste periode probeerde Den Helder weer aan te haken, maar Mirte Scheper zorgde met twee prima blocks dat er niet gescoord werd. Daarna scoorde Bloeme van der Zwan met een mooie drive en Tessa de Bie profiteerde van een foute pass. Apollo ging  met de klok in de rug spelen en Bloeme van der Zwan scoorde begeleid door de klanken van de buzzer van de schotklok 51-41.  De tijd tikte weg en de wedstrijd ging gewonnen worden. Eindstand 57-47.

Omdat Grasshoppers en Eurosped dit weekend slechts een keer speelden en wonnen, heeft Apollo deze teams nu bijgehaald in de stand. Drie teams aan de leiding  in de vrouwen U20 eredivisie, met BC Apollo op doelsaldo op de tweede plaats.

Apollo U20 vs Den Helder, 2-12-2012

Scores: Tessa de Bie 12, Delicia van West en Beau Baars 11, Mirthe Meskers 10, Nina Burgert 6, Bloeme van der Zwan 4, Andrea  Volkers 2, Mirte Scheper 1.