BC Apollo vrouwen U 20 klaren eerste klus van het weekend

Zonder tot al te grote daden te hoeven komen, versloegen de vrouwen van BC Apollo Black Eagles in Rosmalen. De wedstrijd eindigde in een regelmatige 48-77 . Daarmee is de eerste helft van de weekendklus succesvol afgerond. Op zondag wacht nog een thuiswedstrijd tegen Den Helder.

In de eerste periode stond het vizier van de Apollodames op zeer scherp. In tijd van zes minuten lagen er vier driepunters in (Mirthe Meskers 2, Bloeme van der Zwan 1 en Beau Baars 1) en had het Apolloteam een 10-18 voorsprong. Naast de driepunters werd ook met afstandschoten van binnen de driepuntslijn succes geboekt. Na de eerste periode stond het 15-22.

Ook na de eerste onderbreking gingen de dames rustig door. Dit keer werd wat meer inside gescoord en wisten de dames met drives en goed rebounden onder de bucket te scoren. Andrea Volkers scoorde vier punten. Via 18-30 en 24-36 werd de ruststand van 26-40 bereikt.

Na de rust was de wedstrijd snel beslist. De Apollomeiden kwamen weer uit de startblokken met driepunters van Beau Baars (2) en Bloeme van der Zwan en vier punten van Zora ter Koele. Een 13-0 run voor Apollo bracht de stand op 28-53 en Apollo hoefde niet meer om te kijken. Bij 40-65 was de derde periode afgelopen.

In de vierde periode kon coach Jesse Korf zijn Probuild Lions speelsters volop rust geven voor de competitiewedstrijd van zaterdagavond. De hele bank kwam aan spelen toe. Femke Slim scoorde in de laatste periode met een fraaie driepunter en Tessa de Bie en Thelma Grotendorst zetten de laatste vier Apollopunten op het bord voor een eindstand van 48-77.

Scores Beau Baars 23, Mirthe Meskers 12, Delicia van West 9, Bloeme van der Zwan 8, Femke Slim 7, Andrea Volkers 6, Mirte Scheper 4, Zora ter Koele 4, Thelma Grotendorst 2.