BC Apollo vrouwen U20 winnen lelijke wedstrijd

Maar als je ook de lelijke wedstrijden wint, ben je als team toch goed op weg. De vrijdagavondwedstrijd in de Apollohal tegen Binnenland werd gewonnen met 54-43.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Beide teams hadden moeite om de eigen spelers en de vijandelijke basket te vinden. Bij 6-6 wist de Apollodames snel een klein gaatje te slaan naar 10-6 en een stand na de eerste periode van 12-7.

Het was al snel duidelijk dat het geen wedstrijd met een hoge score zou worden. Ook in de tweede periode waren de punten schaars en de turnovers talrijk. Mirthe Meskers en Bloeme van der Zwan gooiden er een driepunter in en Zora ter Koele stal een balletje, dat ze meteen verzilverde.

Ondertussen wist de Apolloverdediging de deur dicht te houden tussen de derde en achtste minuut. Pas bij 24-14 wisten de Barendrechtse dames wat terug te doen. De rust kwam bij 26-20 voor Apollo.

Na de rust kwam Apollo goed uit de startblokken. Het tempo ging omhoog, er werden wat ballen van de tegenstander gestolen en Mirte Scheper blokte een schot van een Binnenland speelster. Verder werd er scherper gerebound, zowel aanvallend als verdedigend. Tessa de Bie pakte vier rebounds en Andrea Volkers twee.

Het werd 43-24 na twee scores van Tessa de Bie en een driepunter en een score van Bloeme van der Zwan. Het was jammer en onnodig dat Binnenland hierna nog een 0-8 run plaatste die de stand op 43-32 na de derde periode bracht.

Meteen in de laatste periode scoorden Delicia van West en Mirthe Meskers vanachter de driepuntslijn. Het werd 49-34 en via een steal en break van Nina Burgert zelfs 51-34. Toch kwamen de Binnenland dames nog dichterbij, Via 53-40 kwam de 54-46 eindstand op het bord.

Scores: Mirthe Meskers 14 (7 rebounds) , Bloeme van der Zwan 10 (3) , Tessa de Bie 8 (8), Delicia van West 7 (4), Nina Burgert 6 (5), Beau Baars 5 (0), Mirte Scheper 2 (2), Zora ter Koele 2 (3), Andrea Volkers 0 (6), Thelma Grotendorst 0 (1).