BC Apollo vrouwen U20: opdracht uitgevoerd

De opdracht vooraf was simpel, winnen van Celeritas Donar. Na een bekernederlaag eerder in het seizoen was het zaak om in de competitie geen punten te laten liggen in Groningen. Dat lukte uiteindelijk, maar de wedstrijd was ongemeen spannend en eindigde in 68-71 voor BC Apollo.

Coach Jesse Korf kon slechts beperkt beschikken over de wat langere speelsters. Tessa de Bie was niet fit en kon beperkt meedoen en ook Mirte Scheper moest met een masker spelen om haar neus te beschermen. Toch pakte Tessa vier rebounds en Mirte drie.

De wedstrijd kwam al snel op gang en toen het 2-4 voor Apollo stond had Andrea Volkers vier rebounds gepakt en een assist in de boeken. Via 5-8 werd het door een driepunter van Beau Baars 8-13. Toen Delicia van West er ook een driepunter vanaf ongeveer het plein voor de sporthal erin gooide voor 8-17, leek het een snelle en simpele klus voor Apollo te worden. Het ging echter een andere kant op met de wedstrijd. Ook Celeritas Donar begon de schoten te maken en de stand na de eerste periode was 16-20 voor Apollo.

In de tweede periode kwamen de Apollodames in moeilijkheden. Door driepunters van Thelma Grotendorst en Delicia van West werd een 18-26 voorsprong genomen en daarna scoorde Celeritas elf onbeantwoorde punten voor de ruststand van 29-26.

Vanaf de start van de derde periode was het spannend en verloren de beide teams elkaar nauwelijks meer uit het oog. Het werd 36-30 voor Celeritas, maar Beau Baars bracht met vijf punten achter elkaar de teams weer bij elkaar op 38-38. Femke Slim had een korte speelbeurt, waarin zij zeer nuttig werk verrichte en een rebound en een score had op 42-40.

Bloeme van der Zwan zette het Apolloteam weer op voorsprong met een driepunter vanuit de hoek van het veld. Beide teams gingen gelijk op en de stand na derde periode via een tussensprintje met opnieuw een score van Thelma Grotendorst kwam op 49-52.

Ook in de laatste periode gingen beide teams volop in de strijd. Apollo leek weg te lopen op 54-61 na een driepunter van Mirthe Meskers, maar bij 57-63 schoten de Celeritas schutters driemaal met scherp. Nina Burgert gooide er een vrije worp in voor 63-64 en Mirthe Meskers leek de wedstrijd met een driepunter te beslissen. Die werd (terecht) niet toegekend wegens lopen en Celeritas kwam weer langszij op 67-66.

Met nog zo’n 20 seconden te spelen werd het 68-68 door een afstandschot van Mirthe Meskers en de Celeritas coach nam een time-out. Na de hervatting veroverden de Apollodames de bal en wist Mirthe Meskers nogmaals te scoren. Na opnieuw een steal van Apollo, moest Celeritas een fout maken om de bal te krijgen. Beau Baars scoorde het laatste punt voor de 68-71 overwinning.

Scores: Delicia van West 17, Mirthe Meskers 16, Beau Baars 14, Nina Burgert en Bloeme van der Zwan 7, Thelma Grotendorst 6, Femke Slim en Andrea Volkers 2.

BC Apollo women U20: Mission accomplished

Upfront the mission seemed really simple, beat Celeritas Donar. After a cup loss earlier in the season, the Apolloteam needed a regular league win in Groningen. In the end they were successful, but the game was really tight and ended in a 68-71 victory for BC Apollo. Coach Jesse Korf could not use his tall players fully. Tessa de Bie is still recovering from injury and is on limited playing time. Mirte Scheper played with a protective mask after her injury of last week. Despite the injuries Tessa grabbed four rebounds and Mirte grabbed three.

By the time Apollo was up 2-4 Andrea Volkers had pulled down four rebounds and provided an assist to a fellow player. After taking a 5-8 lead, Beau Baars scored a three from the right side of the field. When Delicia van West scored a three-pointer which seemed to come from the square in front of the Vinkhuizen stadium, Apollo seemed to be running away easily. The game turned in a different direction. Celeritas Donar started to hit their shots and the score after quarter one was 16-20.

Quarter two spelled trouble for the Apolloteam. After threes by Thelma Grotendorst and Delicia van West they took an 18-26 lead. Celeritas scored eleven unanswered for 29-26 at the interval.

From the start of quarter three things heated up and both teams did not lose sight of each other anymore. Celeritas ran away to 36-30, but Beau Baars scored five and teams were at 38-38. Femke Slim had limited playing time, but grabbed a rebound and scored at 42-40. Bloeme van der Zwan scored a three from the corner. After a sprint of the Apolloteam, with another score by Thelma Grotendorst the team lead by 49-52.

In quarter four the battle raged on. Apollo seemed to place a decisive run to 54-61 after a Mirthe Meskers three but Celeritas came back from 57-63 again and equalized to 63-63. Nina Burgert hit a free throw and Mirthe Meskers was denied three points after a travelling foul, which was correctly seen by the officials. Celeritas led by 67-66 and with 20 seconds to play Mirthe Meskers scored 68-68 from the top of the bucket. The Celeritas coach took a time-out, but after play resumed the Apollo defense ran away with the ball and Mirthe Meskers scored again. After another Apollo steal Celeritas had to commit a foul to get a chance to regain possession. Beau Baars scored one of the two free throws for the 68-71 Apollo victory.

Scores: Delicia van West 17, Mirthe Meskers, 16, Beau Baars 14, Nina Burgert en Bloeme van der Zwan 7, Thelma Grotendorst 6, Femke Slim en Andrea Volkers 2.