Tweede ronde: Lions vs CTO

Zaterdagavond begint de Nederlandse eredivisie aan de tweede ronde. Eén voorspelling kwam uit in het eerste kwart van de competitie: iedereen kan van iedereen winnen. Geen enkel team kwam er zonder kleerscheuren af en alle teams wonnen ten minste één wedstrijd. Wel tekende zich iets van een kopgroep, middenmoot en onderlaag af, maar dat zegt na vijf wedstrijden ook niet erg veel.

CTO vs ProBuild op 7 oktober 2012

ProBuild Lions deed het goed, als je naar de ranglijst kijkt. Er werd maar één wedstrijd verloren, tegen De Wit-Grasshoppers. Maar de overige vier wedstrijden verliepen alle niet naar tevredenheid van de coaching staff. “Er zit veel meer in dit team dan je nu ziet”, verzuchtte coach Laki Lakner. “We moeten het er alleen nog even uit zien te krijgen. Ik ga ervan uit dat we daar niet al te lang op hoeven wachten.”

De tegenstander van zaterdag is CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, het talententeam van de NBB. Het team van coach Remy de Wit wist tot nu toe alleen van Lekdetec te winnen en leed vorige week een grote nederlaag tegen Challenge Sports Binnenland Rotterdam. ProBuild had echter in de uitwedstrijd opvallend veel moeite met het CTO en won pas in de slotfase met 77-85.

“Dat moet deze keer beter”, aldus coach Laki Lakner. “Ons gameplan pakte toen niet goed uit, waardoor met name de grote speelsters van het CTO veel mogelijkheden kregen onder de baskets. Richelle van der Keijl kilde ons toen bijna in haar eentje. Ik hoop dat de tactiek die we voor komende zaterdag hebben bedacht beter werkt.”

We gaan het zien. De wedstrijd in het ICL begint om 19:30 uur.