BC Apollo Vrouwen U20 winnen kraker van Eurosped

In een meer dan spannend duel wonnen de dames van BC Apollo met 57-48 van de tot dit weekend ongeslagen koploper Eurosped. Door de overwinning van het Apolloteam is het nu zeer spannend geworden in de vrouwen eredivisie. Er zijn maar liefst 5 teams met twee verliespunten. Eurosped, Apollo, Binnenland, Grasshoppers en Den Helder.

Coach Jesse Korf had enige spionage-activiteiten ontplooid in de afgelopen weken en had zijn team goed ingesteld op de aanval uit Tubbergen.

Aan het begin van de wedstrijd ging de stand gelijk op tot 5-5. Daarna trok Apollo het initiatief naar zich toe met name door Mirthe Meskers. Met een aantal afstandschoten en een paar goede drives wist zij te scoren. Ook Beau Baars was een aantal keren succesvol van vóór en achter de driepuntslijn. Bij 19-9 stokte de productie en kwam Eurosped weer dichterbij. Stand na de eerste periode 19-16.

In de tweede periode kreeg de beste speelster van Eurosped, Sharon Lammerink, aanvankelijk rust. De Apollodames wisten hiervan prima te profiteren. Onder andere door scores van Thelma Grotendorst en Andrea Volkers liep het team uit naar 27-16. Verdedigend verrichte Mirte Scheper prima werk, met een aantal blocks en rebounds en ook Nina Burgert pakte twee rebounds op belangrijke momenten. Het duurde tot de achtste minuut van de tweede periode voordat Eurosped scoorde. De rust kwam bij 29-21 voor Apollo.

Aan het begin van de derde periode liep Apollo weg naar 36-23, onder andere door scores van Beau Baars en een driepunter van Mirthe Meskers. Door een score van Mirte Scheper leek de wedstrijd af te stevenen op een vroegtijdige beslissing. Bij 38-25 stokte de Apolloproductie en Eurosped kwam terug in de wedstrijd. Via 40-30 was het 42-38 na de derde periode.

Het draaide uit op een zeer spannende laatste periode. Bloeme van der Zwan wist tot twee keer toe de bal te onderscheppen tijdens een Twentse aanval en Apollo liep uit naar 46-38. Eurosped kwam met een driepunter weer dichterbij en de wedstrijd werd harder. Mirte Scheper moest met een neusblessure naar de kant. Via 49-43 na een opzettelijke fout van Eurosped kant werd het nog een keer 50-47. De Tukkers probeerden het met een press, maar bij 52-48 met nog een minuut te spelen, besliste Beau Baars met een prima afstandschot de wedstrijd. Het werd 54-48.

Eurosped probeerde door het maken van fouten, de bal alsnog terug te krijgen, maar de Apollodames speelden de wedstrijd prima uit en wisten de toegekende vrije worpen te benutten. Eindstand 57-48.

Scores Mirthe Meskers 23, Beau Baars 20, Bloeme van der Zwan 6, Thelma Grotendorst, Mirte Scheper, Nina Burgert en Andrea Volkers 2.

BC Apollo Women U20 down unbeaten Eurosped

In what proved to be a very exciting game the BC Apollo women under 20 beat Eurosped Twente by 57-48. The team from Tubbergen was unbeaten until this weekend. The race for first place is really tight now, with no less than five teams with just one loss i.e Eurosped, Apollo, Binnenland, Grasshoppers and Den Helder.

Coach Jesse Korf spent some of his time on a reconnaissance mission in the last few weeks and had prepared his team really well to meet the Tubbergen attack.
The teams exchanged blows until 5-5. Apollo grabbed the inititative with Mirthe Meskers shooting and driving successfully. Beau Baars also found the net from just before and just beyond the three-point line. At 19-9 production stopped and Eurosped managed a comeback. Score after the first quarter 19-16.

In quarter two the Eurosped coach rested her best player Sharon Lammerink. The Apolloteam did not mind at all and with Thelma Grotendorst and Andrea Volkers scoring, grabbed a 27-16 lead. In defense Mirte Scheper played an excellent game, blocking some shots and grabbing a couple of rebounds. She was assisted by Nina Burgert with two important rebounds. Eurosped did not manage a score until the eight minute of the quarter. Score at the interval 29-21.

Early in the third quarter Apollo increased their lead to 36-23, with Beau Baars and Mirthe Meskers scoring a trey. After Mirte Scheper scored 38-23 the game appeared to be in the pocket for the Apollo team. Eurosped got back in the game and after 40-30, the score after three quarters was 42-38.

The final quarter was the most exciting of the game. Bloeme van der Zwan had two steals and Apollo increased the lead to 46-38. After a Eurosped trey the game became even more intense and physical. Mirte Scheper had to leave the game with an injury to her nose after a collision with an opponent. At 50-47 the Apollo lead had decreased to three points only. The Eurosped team tried a press, but with the score at 52-48 and a minute to play, Beau Baars shot from just outside the bucket’ brought the final decision. The Eurosped team tried the get possession of the ball fouling the Apolloteam, but to no avail. Final score, after some free throws, 57-48.

Scores Mirthe Meskers 23, Beau Baars 20, Bloeme van der Zwan 6, Thelma Grotendorst, Mirte Scheper, Nina Burgert en Andrea Volkers 2.