BC Apollo U20 spelen topper tegen Eurosped

In de VS is het seizoen van de NBA begonnen. In tegenstelling tot het afgelopen seizoen, wordt er dit keer een volledig programma van 82 competitiewedstrijden gespeeld. Ook de start van het college basketbalseizoen is aanstaande.

De strijd om de hegemonie in de eredivisie bij de vrouwen onder 20 is al een tijdje geleden begonnen. Voorlopig staat Eurosped Twente ongeslagen bovenaan. De enige uitglijder van het seizoen kwam voor het team uit Tubbergen in een bekerwedstrijd. Shooters won in Bunschoten met 60-46.

Het is voor de dames uit Amsterdam en Landsmeer zaak om te winnen. Bij winst blijven de dames namelijk volop in de race voor een plaats bij de eerste vier.

Het competitieweekend in de eredivisie U20 is dit keer zeer overzichtelijk. Alle wedstrijden op zaterdag en bovendien beginnen ze tussen 11.00 en 14.30. Aan het eind van de middag heb je meteen een goed beeld van de stand van zaken. Vroeg in de ochtend speelt Oegstgeest tegen Hoofddorp en Lekdetec speelt tegen Shooters. Andere interessante wedstrijden zijn de ontmoetingen tussen Almonte en Grasshoppers en die tussen Den Helder en Groningen. Deze teams zijn allen in de race voor de eerste vier plaatsen. Tenslotte speelt Black Eagles tegen Binnenland.

De wedstrijd van de Apollodames begint om 14.00 uur en is meteen de eerste thuiswedstrijd in de Apollohal.

Frank Volkers

BC Apollo women U20 play an important game against Eurosped

In the USA the NBA season has kicked off. Unlike last year when the competition started around Christmas due to a players – owners conflict, the teams will play a full schedule of 82 games. In a week or so college basketball will start as well.

The battle for first place in the women U20 eredivisie has started a couple of weeks ago. For now the Eurosped team came out on top unbeaten. The only loss of the season for the team from Tubbergen occurred in a cup game. Shooters beat the team by 60-46. The Apollo team with players from Amsterdam and Landsmeer need to win to stay in the race for the final four.

Frank Volkers