Zaterdag naar Den Helder

Aanstaande zaterdag brengt ProBuild Lions een bezoek aan Dozy Den Helder. Het team van coach Frank de Wit heeft zich ten opzichte van vorig seizoen danig versterkt, onder meer met internationals Marianne van der Hoek, Maaike Klein en Fieke Ligthart ter vervanging van de gepensioneerde Laura Kooij. Dat maakt de Helderse ploeg zonder meer weer concurrerend. Net als de meeste andere teams liet Den Helder bij de teampresentatie weten te streven naar een kampioenschap.

De start van Den Helder was prima, met overwinningen op Lekdetec en het CTO, maar vervolgens lieten de Heldersen tweee steken vallen tegen De Wit-Grasshoppers en Challenge Sports Binnenland Rotterdam. Net als bij veel andere teams zijn er echter nog veel groei-mogelijkheden bij De Helder.

Voor coach Laki Lakner hebben wedstrijden tegen Den Helder nog altijd iets speciaals. “We hebben veel mooie wedstrijden en series uitgevochten, altijd op het scherpst van de snede. ProBuild-Den Helder is toch een beetje Ajax-Feijenoord, of Celtics-Lakers; een soort van klassieker. Het ziet er naar uit dat het dit seizoen ook weer leuk wordt. Er staat een goed team in Den Helder.”

De wedstrijd begint om 19:00 uur. De EBS-touringcar vertrekt om 15:45 uur uit Landsmeer.