BC Apollo vrouwen U20 blijven in de race

Zonder dat de vrouwen van BC Apollo zelf hoefden te spelen, werd het toch een interessant competitieweekend in de vrouwen U20 eredivisie.

Eurosped Twente liet er geen enkele twijfel over bestaan welk team momenteel het sterkst is in de competitie. In Tubbergen werd Den Helder met verrassend grote 89-67 de zaal uitgeblazen.

Ook verrassend was misschien wel de 63-33 overwinning van Hoofddorp op Almonte. Het team uit Eindhoven had in deze competitie pas éénmaal verloren, in het openingsweekend van Apollo. Hoofddorp leek dit seizoen wat moeilijk op gang te komen onder andere door blessures van wat basisspeelsters. In het tweede competitieweekend wonnen de Apollodames zonder al te veel moeite van de Hoofddorpers.

Verder viel de grote overwinning van Grasshoppers tegen Lekdetec op. Van te voren was wel te verwachten dat de Katwijkers zouden winnen maar 86-34 is een grote uitslag. Binnenland maakte korte metten met Oegstgeest met 88-49. Celeritas, vorige week voor de Beker nog oppermachtig tegen Apollo versloeg Black Eagles met 74-63. Tenslotte wonnen Cangeroes met 65-58 van Shooters.

De volgers van het Apolloteam kunnen zich verheugen op een nieuwe topwedstrijd. Komend weekend spelen de Apollodames tegen…. Eurosped Twente.

Stand na dit weekend

1 Eurosped Twente 5 – 10
2 De Wit-Grasshoppers 5 – 8
3 Binnenland 4 – 6
4 BC APOLLO A’dam 4 – 6
5 BV Den Helder 4 – 6
6 Almonte 5 – 6
7 Celeritas-Donar 4 – 4
8 Cangeroes 5 – 4
9 Lekdetec 5 – 4
10 BV Hoofddorp 5 – 4
11 BC Shooters 5 – 2
12 The Black Eagles 4 – 0
13 BV Oegstgeest 5 – 0

BC Apollo women U20 remain in the race without playing

The BC Apolloteam was off in this competition round, still it was an interesting weekend in the women U20 eredivisie.
Current league leaders Eurosped Twente made clear that they are the best team in the league at this moment. In Tubbergen they beat Den Helder, the other unbeaten team by 89-67. The win may have come as no surprise, the point difference was.
Hoofddorp pulled off a surprise as well, beating Almonte 63-33. The Eindhoven team had lost only one game in this season against Apollo in the opening weekend. Hoofddorp had a slow start of the season also due to injuries of some key players. Apollo beat them in the second weekend.
Other results: Grasshoppers routed Lekdetec by a whopping 86-34. Binnenland crushed Oegstgeest 88-49. Celeritas who beat Apollo last weekend in a cup game beat Black Eagles 74-63. Finally Cangeroes beat Shooters in Bunschoten 65-58.
Followers of BC Apollo women U20 may look forward to the upcoming weekend for the next game. Opponent of the Apolloteam is…… Eurosped Twente in the Apollohal in Amsterdam.