Zaterdag naar Bemmel

ProBuild Lions reist zaterdagavond naar Bemmel om het daar op te nemen tegen Lekdetec.nl. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

Katie Bussey

Beide teams zijn de competitie niet goed begonnen. ProBuild had in de eerste wedstrijd moeite met het CTO en verloor zelfs de tweede competitiewedstrijd van De Wit Grasshoppers.

Het baarde de coaching staff geen al te grote zorgen, omdat zij op grond van de basiskwaliteit en het enthousiasme van de speelsters nog genoeg mogelijkheden zien voor verbetering.

Wel constateerden zij dat in beide wedstrijden sprake leek van onderschatting van de tegenstander. “Daar zijn wij zelf trouwens als coaches ook schuldig aan”, stak Laki Lakner de hand in eigen boezem. “We hebben ons bijvoorbeeld op het verkeerde been laten zetten door het slechte spel van Grasshoppers tegen Binnenland. Terwijl één zo’n wedstrijd natuurlijk weinig zegt. Dit moeten we ons niet meer laten overkomen.”

Goed idee van de hoofdcoach, maar juist voor de wedstrijd tegen Lekdetec loert het gevaar van onderschatting weer om de hoek. In de Supercup won ProBuild Lions met meer dan dertig punten verschil en in de eerste twee competitiewedstrijden wist het team van coach Robin Hollander ook nog geen punten te verzamelen. Zowel tegen Den Helder als Challenge Sports (63-52) trok het team uit Bemmel aan het kortste eind, ondanks de terugkeer van Anouk Biesters, die in de wedstrijd tegen Challenge Sports 17 punten liet aantekenen.

De bus van EBS vertrekt om 16 uur vanaf de parkeerplaats bij de sporthal in Landsmeer.