Lang weekend voor BC Apollo vrouwen U20

Het wordt een lang weekend met veel reizen voor de Apollodames. Komende zondag speelt het team om 18.00 uur een bekerwedstrijd tegen Celeritas in Groningen. De speelsters die ook bij Probuild Lions spelen reizen daarnaast op zaterdag naar Bemmel voor een wedstrijd tegen Lekdetec.

De Groningse dames kenden een wisselvallige start van het seizoen en moeten eigenlijk nog laten zien waar ze echt staan. Er werd met klein verschil verloren van Eurosped, de huidige koploper in de U20 eredivisie. Ook werd verloren tegen Binnenland. Daarentegen werd met grote cijfers gewonnen van Oegstgeest.

Ondertussen doen de meiden van Apollo het prima in de eredivisie. Met drie van de vier wedstrijden gewonnen heeft het team zich gevestigd in de kop van de ranglijst. Het goede nieuws is dat coach Jesse Korf weer kan beschikken over een voltallige selectie. In de wedstrijd van afgelopen weekend die met 85-43 van Shooters werd gewonnen, deed Zora ter Koele voor het eerst dit seizoen weer mee. Na een vervelende enkelblessure, die uiteindelijk resulteerde in een operatie is zij weer topfit. Hiermee beschikt het team over nog meer mogelijkheden in de aanval.

Long weekend for BC Apollo women U20

The Apollo women under 20 team face a long weekend with a lot of travel with a National Cup game against Celeritas in Groningen on Sunday at 18.00 hrs CET. The Probuild Lions players in the Apolloteam also face a long travel on Saturday in an away game at Bemmel.

The team from Groningen started the season with mixed results and really need to show the world what they are made of. They lost by a small margin against Eurosped, the current league leaders. The also lost against Binnenland and beat Oegstgeest by 16 points.

Meanwhile the Apolloteam is doing fine in the eredivisie. Winning three out of four games, the team has settled among the leading teams in the league. The good news is that as of last week coach Jesse Korf can choose his players from a complete selection. In last weekend’s 85-43 victory against Shooters, Zora ter Koele played her first minutes in this season. She was out most of last season with an ankle injury, which in the end required surgery in the off-season. With Zora being topfit again, the team has even more options in the team offense.