BC Apollo dubbelt Shooters in Landsmeer

BC Apollo had in het Indoorcentrum Landsmeer weinig moeite met Shooters. Her gecombineerde Amsterdams/Landsmeerse team won met 85-43.

Apollo ging flitsend van start. Vooral dankzij Tessa de Bie en Nina Burgert kwam Apollo op een 18-0 voorsprong. De Landsmeers/Amsterdamse meiden zetten een prima press neer, die veel balverlies afdwong bij Shooters. Het eerste kwart eindigde in een stand van 30-4, waardoor de wedstrijd in feite al gespeeld was.

Met rust was het verschil opgelopen tot 50-14. Tessa de Bie had toen al 14 punten en Nina Burgert 10.

In de derde periode zakte het peil bij Apollo aanzienlijk. Pas in de vierde minuut wist Andrea Volkert de eerste punten van de tweede helft op het bord te zetten. Door de press was Apollo wel enigszins in foutenlast gekomen, waardoor Shooters vanaf de vrije worplijn het verschil kon verkleinen. Ze scoorden 11 van hun 12 vrije worpen.

Het derde kwart eindigde in een verschil van 63-29. Het vierde kwart was Apollo weer bij de les. Door een 15-2 run kwam het team van Jesse Korf op een 78-31 voorsprong. De rest van de game was een formaliteit.

Beau Baars scoorde 19 punten, Nina Burgert en Tessa de Bie beiden 16. Mirte Schepers liet maar liefst 7 blocked shots aantekenen. Alle speelsters kwam in het veld en alle speelsters scoorden.