Lions ontvangen De Wit-Grasshoppers

Zaterdag ontvangt ProBuild Lions De Wit-Grasshoppers in de eerste competitiewedstrijd op de eigen vloer. De Lions startten zondag de competitie met een 85-77 uit-overwinning op CTO Amsterdam Vrouwenbasketball.

Een overtuigend begin van de competitie, zo kopte het Noordhollands Dagblad. Toch was de Landsmeerse coaching staf niet heel erg tevreden. Na de sprankelende wedstrijden tegen Houthalen, Ieper en Lekdetec had iedereen zijn zinnen gezet op een flitsend begin van de competitie, maar met de lange meiden van het CTO hadden de Lions toch wel de nodige moeite. ProBuild pakte 36 rebounds, terwijl het CTO er maar liefst 56 uit de lucht plukte. Daar staat tegenover dat ProBuild veel turnovers afdwong en gemakkelijk wist te scoren. Maar liefst 85 punten: dat is vorig seizoen niet één keer gehaald.

Volgens de altijd kritische coach Laki Lakner waren de Landsmeerse meiden niet genoeg bij de les en steeds een stap te langzaam. Maar aan de andere kant wist hij ook wel dat de boog niet elke wedstrijd even strak gespannen kan staan.

Zijn collega Ivo Boom van Grasshoppers zal nog minder tevreden geweest zijn. Het team uit Katwijk startte de competitie in eigen huis met een 54-67 nederlaag tegen Challenge Sports Binnenland Rotterdam. Die stand is nog wat geflatteerd, want Binnenland geloofde het in het laatste kwart wel, na een voorsprong van 22 punten te hebben opgebouwd.

Toch zijn de verwachtingen dit seizoen hoog in Katwijk. Grasshoppers versterkte zich deze zomer met ex-Lion Marlous Nieuwveen en ex-Binnenlandse Natalie van den Adel, bepaald niet de minste speelsters van de Nederlandse competitie. Ook Corinne Manuputty, Rianne Philippo en Eline Kraaijenoord behoren tot de top van de eredivisie. Daartegenover staat het verlies van Karin Kuijt (Lekdetec), Janine Guijt (CTO), Charley Kranstauber (BC Apollo) en de Amerikaanse Kelli Valentine.

Maar Grasshoppers heeft niet voor niets een uitstekende reputatie als het op het kweken van talent aankomt. En dus beschikt coach Boom over een aantal uitstekende jonge speelsters om zijn veteranen aan te vullen. Wat betreft de combinatie van veteranen en jeugd lijkt het Katwijkse team wel een beetje op ProBuild Lions. Een interessante match-up dus.

De wedstrijd in het Indoorcentrum Landsmeer begint om 19:30 uur.