BC Apollo vrouwen U20 ten onder tegen Grasshoppers

In een wedstrijd met twee gezichten verloren de vrouwen van BC Apollo U20 met 59-49 van De Wit-Grasshoppers. Bij de rust leidden de dames nog met 31-34. De snelle rekenaar ziet dan er in de tweede helft slechts 15 punten werden gescoord en dat was niet genoeg om te winnen.

De wedstrijd begon goed. Apollo speelde het bekende snelle aanvalsspel, de Grasshoppers bouwden hun aanvallen wat bedachtzamer op. Het ging gelijk op in de eerste periode, beide teams lagen nooit meer dan drie punten uit elkaar . Na de eerste periode was de stand 18-18, na onder andere vier punten van Tessa de Bie. Het was opvallend dat in de eerste periode zeven van de negen speelsters van Apollo al hadden gescoord.

Ook in de tweede periode bleven de teams dicht bij elkaar. De grootste voorsprong voor Apollo viel kort voor de rust bij 29-34 na twee snelle scores van Andrea Volkers en een goede inside-actie van Nina Burgert. Ruststand 31-34 voor Apollo

Na de rust leek er na een driepunter van Delicia van West geen vuiltje aan de lucht. Er brak echter een hele slechte periode aan waarin gedurende 8 minuten niet meer gescoord werd. De dames verloren de bal een aantal keren, hadden geen geluk bij het afstandschot en zagen de bal een aantal keren net van de ring afvallen in plaats van erin. Grasshoppers profiteerde met hun vrije worpen nog maar matig van de mogelijkheden. Na de derde periode stand 44-38.

In de vierde periode werd de wedstrijd definitief beslist. Het werd 49-40 en driepunters van Delicia van West en Mirthe Meskers konden een overwinning van Grasshoppers niet voorkomen. Eindstand 59-49.

Scores: Delicia van West 16, Mirthe Meskers 14, Andrea Volkers 7, Tessa de Bie 5, Thelma Grotendorst , Nina Burgert en Beau Baars 2, Bloeme van der Zwan 1.

Loss BC Apollo women U20 at Grasshoppers

In a game that showed two completely different Apollo teams, the women of BC Apollo U20 were beaten 59-49 by Grasshoppers. At the interval Apollo was up 31-34. A quick calculation shows that after the interval the Apollo team scored just 15 points, which put a win beyond their reach.

The game was off to a great start. The Apolloteam played their high paced attacks, Grasshoppers took more time to set up their plays. The point difference between the teams was never bigger than three at any time during the first quarter. Score after the first quarter was 18-18, with seven of nine Apollo players already on the scoreboard and Tessa de Bie scoring four points.

In the second quarter the two teams never lost sight of each other on the scoreboard. Apollo lead by 29-34 after two scores by Andrea Volkers and an nice inside score by Nina Burgert. Score at the interval 31-34.

Right after the interval Delica van West scored from beyond the three point line and Apollo appeared to run away. This did not happen, Apollo remained scoreless for eight minutes. Unforced errors, turnovers, little luck when shooting and some personal fouls and the Apollo team were fortunate that Grasshoppers did not shoot their free-throws very well. Score after the third quarter 44-38.

In the fourth quarter the game was decided when the score went up to 49-40. Threepointers from Delicia van West and Mirthe Meskers could not prevent a 59-49 Grasshoppers victory.

Scores: Delicia van West 16, Mirthe Meskers, 14, Andrea Volkers 7, Tessa de Bie 5, Thelma Grotendorst, Nina Burgert en Beau Baars 2, Bloeme van der Zwan 1.

Door: Frank Volkers