BC Apollo vrouwen U20 winnen van Hoofddorp

In een aantrekkelijke wedstrijd wonnen de vrouwen van BC Apollo met 70-47 van BV Hoofddorp. Hiermee blijft het team ongeslagen in de eredivisie U20. Absolute uitblinker in de wedstrijd was Mirthe Meskers. Zij scoorde 32 punten.

De eerste periode ging gelijk op, waarbij Hoofddorp aanvankelijk een 3-7 voorsprong nam. De Apollodames kwamen bij 11-9 langszij en vanaf dat moment werd de wedstrijd ook niet meer uit handen gegeven. Stand na de eerste periode 17-15.

Mirthe Meskers: 32 punten

In de tweede periode pakte Andrea Volkers binnen 3 minuten vijf rebounds. Femke Slim uit het Probuild Lions U16 team maakte haar eerste competitieminuten in het Apollo U20 team en blokte meteen brutaal een schot van een Hoofddorpse aanvalster. Op het moment dat Hoofddorp even weer terug in de buurt kwam bij 24-23, waren er twee driepunters van Delicia van West. Bij 32-29 waren er twee driepunters van Mirthe Meskers en werd de stand bij de rust 38-30.

Na de rust drukte Apollo definitief door. Aanvankelijk bleef de voorsprong hangen bij een punt of 8, waarbij Beau Baars en de nummer 7 van Hoofddorp afwisselend scoorden tot 46-36. In de laatste twee minuten van de derde periode werd de wedstrijd definitief beslist door scores van Mirthe Meskers en Delicia van West. Stand na de derde periode 56-39.

In de vierde periode werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Hoofddorp kwam niet meer aan aanvallen toe en ook de Apollodames vonden het verder wel best. Eindstand 70-47.

Scores: Mirthe Meskers 32, Delicia van West 14, Beau Baars 8, Andrea Volkers 5, Tessa de Bie en Nina Burgert 4, Bloeme van der Zwan 3.

Frank Volkers

BC Apollo women U20 beat Hoofddorp

In an exciting game the BC Apollo women under 20 beat BV Hoofddorp 70-47 to remain unbeaten in the eredivisie U20. Mirthe Meskers had an outstanding game with 32 points scored.

In the first quarter Hoofddorp lead by 3-7 at first. On 11-9 the Apolloteam took control of the game and never looked back. Score after first quarter 17-15.

Andrea Volkers grabbed 5 rebounds within three minutes in the second quarter . Femke Slim from the Probuild Lions U16 team played her first minutes in the Apollo U20 team and immediately made an impact with an blocked shot. When Hoofddorp seemed to get back in the game, Delicia van West scored 6 point from beyond the three-point line. On 32-39 Mirthe Meskers did the same to bring the score at the interval to 38-30.

After the interval the game was decided. The Apollo lead remained at 8 points when Beau Baars and the Hoofddorp number 7 traded points to bring the score to 46-36. The final decision came in the last two minutes of the quarter through scores by Mirthe Meskers en Delicia van West. Score after the third quarter 56-39.

In the fourth quarter the game came to an end without any major events. Hoofddorp did not manage to create successful attacks anymore and the Apollo brought the game to a 70-47 final.

Scores: Mirthe Meskers 32, Delicia van West 14, Beau Baars 8, Andrea Volkers 5, Tessa de Bie en Nina Burgert 4, Bloeme van der Zwan 3.

Author: Frank Volkers

BC Apollo vs Hoofddorp 29-9-2012