Competitiestart BC Apollo Vrouwen U20

Het eerste damesteam van Probuild Lions begint pas volgende week aan de eerste officiële wedstrijden met een duel om de Supercup in Landsmeer. Het vrouwen U20 team van BC Apollo kan al eerder aan het werk.

Er zijn dit jaar maar liefst 13 deelnemende teams in de vrouweneredivisie onder 20. Het team van Lokomotief, vorig jaar nog verliezend finalist, doet niet meer mee en ook Uball uit Utrecht heeft dit jaar geen U20 team. Daar staat de komst van Shooters, Cangeroes en BV Oegstgeest tegenover.

Door deze grote poule moeten er meer wedstrijden worden gespeeld en beginnen we op zaterdag 22 september om 14.00 aan de competitie. De eerste wedstrijd voor de Apollodames is meteen een leuke. Almonte is in Eindhoven de tegenstander. Vorig jaar was dit team nog deelnemer aan de Final Four.

Het Apolloteam is net als vorig seizoen een combinatie van BC Apollo en Probuild Lions. Ten opzichte van vorig seizoen is het team behoorlijk veranderd. Vijf speelsters keren niet terug in de selectie van coach Jesse Korf. Van Akrides kwam Tessa de Bie en van Den Helder werd Myrthe Meskers aan het team toegevoegd. De selectie bestaat verder uit Beau Baars, Nina Burgert, Thelma Grotendorst, Delicia van West, Bloeme van der Zwan, Zora ter Koele, Mirte Scheper en Andrea Volkers.

Veel speelsters uit het team draaien dubbele diensten en spelen ook bij het eredivisieteam van Probuild Lions of het promotiedivisieteam van BC Apollo mee. Voor de coachingstaf een grote uitdaging om iedereen fit te houden.

Frank Volkers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.