ProBuild geen partij voor St Katelijne

ProBuild Lions heeft nog een flinke weg te gaan om aan het niveau van een Belgisch team als St Katelijne Waver te komen. Een uitslag van 39-79 maakte dat gisteravond onomwonden duidelijk. De Lions waren geen partij voor het uiterst talentvolle Vlaamse team, dat bij vlagen fantastisch basketball liet zien: razendsnel, goed georganiseerd en messcherp.

 

Beau Baars

 

ProBuild Lions, dat opnieuw Katie Bussey moest missen, is zover nog niet. “Voordat we echt goed gaan spelen duurt nog wel een paar maanden”, aldus coach Laki Lakner. “Maar dat gaat gebeuren. Ik heb ook in de wedstrijden van vandaag dingen gezien die mij zeggen dat we een goed team gaan worden. Het is een cliché, maar we hebben weer iets geleerd. Dat is het doel van oefenwedstrijden.”

De jongere ProBuild-speelsters had de voorwedstrijd van Apollo tegen Shooters duidelijk nog in de benen zitten, waardoor voor hen geen glansrol was weggelegd tegen de in een hoog tempo spelende Belgischen.

St Katelijne begon met een 0-12 run voordat Molly McDowell de eerste Landsmeerse basket maakte. Het eerste kwart eindigde in een stand van 11-26. Met rust stond het 22-40 en na het derde kwart was het 28-59.

Molly McDowell scoorde 10 punten voor ProBuild, Ayla Simdorn had er 9 en Belinda Bos 8.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.