Mirthe Meskers naar ProBuild Lions

 

 

Vandaag maakte coach Laki Lakner zijn twaalfde speelster bekend: Mirthe Meskers, een 17-jarige shooting guard die afkomstig is van BV Den Helder. Mirthe gaat de komende tijd in Amsterdam studeren en geldt als een talent. Zij maakte deel uit van de nationale selectie U16 en zit op dit moment in de selectie van de nationale U17.

Volgend seizoen zal zij deel uitmaken van zowel het BC Apollo U20 eredivisie team van coach Jesse Korf als van het eerste team van ProBuild Lions. Met de aanwinst van Mirthe is het sterk verjongde ProBuild Lions compleet.

“Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen”, zei hoofdcoach Laki Lakner. “Met de meiden uit onze eigen jeugd plus nieuwe aanwinsten als Mirthe en Tessa de Bie leggen we de basis voor de Lions van de toekomst. Deze meisjes gaan het komende seizoen heel veel leren, al is het alleen maar omdat ze elke training moeten knokken tegen toppers als Molly McDowell of Katie Bussey. Er is weinig waarvan je sneller beter wordt dan dagelijks spelen en trainen met en tegen speelsters die beter zijn en meer ervaring hebben. Ook kun je heel veel leren in de wedstrijden die om de prijzen gaan, zoals de play-offs, al spelen ze dan misschien nog niet veel.

Daarnaast gaat onze staf heel gericht werken aan hun nu nog zwakke punten om ze tot volwaardige eredivisiespeelsters te maken – en ik denk dat onze staf hun heel veel te bieden heeft aan knowhow en coachend vermogen. De jonge speelsters zullen het ongetwijfeld soms moeilijk hebben, want het is geen speeltuin bij ons, maar de beloning ligt in de ervaringen, de overwinningen en in het beter worden. Ik ben heel blij met de komst van speelsters als Tessa en Mirthe en met de talentvolle groep die we komend seizoen hebben.”

<a href=”http://www.probuildlions.nl/wp-content/uploads/2012/06/Mirthe.jpg”><img src=”http://www.probuildlions.nl/wp-content/uploads/2012/06/Mirthe.jpg” alt=”” title=”Mirthe” width=”307″ height=”400″ /></a> Foto: BV Den Helder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.