BC Apollo meiden U20 krijgen te weinig tegen Binnenland

In een drukbezet paasweekeinde, waarin deelgenomen wordt aan het paastoernooi van Early Bird, werd ook nog even een competitiewedstrijd in Barendrecht tegen Binnenland gespeeld. De meiden van Apollo speelden een prima wedstrijd en kregen aan het eind van de wedstrijd niet wat ze verdienden namelijk een overwinning. Binnenland won met 86-79.

Coach Jesse Korf moest aan de bak bij de play-off wedstrijd van Probuild Lions. Daarom trad Sabrina Oudkerk Pool, normaal actief bij het succesvolle en ongeslagen Probuild meiden U16 kampioensteam, als coach op. Zij kreeg te maken met een club meiden die al twee drukke toernooidagen in de benen hadden zitten, maar toch nog wel zin hadden in een goede pot basketbal. En omdat ook Binnenland met hun hele selectie aantrad werd het een leuke en spannende wedstrijd.

Hoe spannend het was, bleek al in de eerste periode. Binnenland liep even weg naar 10-4, maar door scores van Beau en Nina namen de meiden gewoon een 14-18 voorsprong. Binnenland kwam weer terug en vervolgens werd het een puntje-puntje wedstrijd, onderbroken door de tussenstand na de eerste periode 21-20.

Aan het begin van de tweede periode bleef de voorsprong wisselen. Andrea scoorde vier punten, maar Binnenland deed iets terug, gebruikte vooral het afstandschot en liep weg naar een 37-26 voorsprong. Bij de rust stond het 42-32 en leek enige kans op een goed resultaat wel verkeken.

De meiden van Apollo vonden dat dat niet zo was. Binnenland liep weg naar 47-34, maar toen gooiden Sybel en Linda er ieder een drietje in en Mirte scoorde vier punten onder de basket. Het werd 51-48 en Apollo was helemaal terug in de wedstrijd. Het was jammer dat twee vrije worpen voor 51-50 net niet vielen, want Binnenland liep weer weg naar 56-48. Nienke scoorde met een prachtige layup en Bloeme dolde een tegenstander met een dribbel achter haar eigen rug om en een score. Esmee en Thelma zorgden met prima acties voor een 56-57 voorsprong. En weer werd het een wedstrijd waarin de punten om de beurt vielen. Tussenstand na de derde periode 61-60 voor Binnenland.

Aan het begin van de vierde periode nam Apollo brutaal de leiding. Andrea gooide er nog een keer vier in en ineens stond het 61-64. Na nog een score van Thelma en een drietje van Linda was het 63-69 en begon iedereen te geloven in een Apollo overwinning. Binnenland wilde het niet zover laten komen en de krachten bij de Apollomeiden begonnen af te nemen. De Barendrechtse dames kwamen langszij op 71-70 en maakten de wedstrijd vervolgens af. Via 80-74 werd de eindstand van 86-79 bereikt. Een eindstand die eigenlijk net iets te hoog uitviel.

Scores: Linda 13, Andrea en Beau 10, Nina 9, Bloeme 8, Esmee 7, Thelma en Sybel 6, Mirte en Delicia 4, Nienke 2.

Op eerste Paasdag gaat het basketbalweekend gewoon weer verder voor de meiden. Ze zijn op weg naar de finale in het Early Bird toernooi in Purmerend. Een overwinning op zondag verzekert de meiden van een finaleplaats op maandag.