BC Apollo meiden U20 verliezen verdiend van Lekdetec

Op de eerste mooie voorjaarsdag van 2012 reisden de meiden van Apollo naar de Betuwe voor een uitwedstrijd tegen Lekdetec. Coach Jesse Korf kon voor het eerst sinds de tweede competitie -wedstrijd van het seizoen weer eens over een volledige selectie beschikken. Het was de eerste wedstrijd na een pauze van drie weken en het was aan de meiden om de goeie serie van voor de vakantiestop voort te zetten.

Die missie slaagde niet. Lekdetec won verdiend met 79-66 en daar was weinig op af te dingen. De eerste periode eindigde nog met 18-23 voor de Amsterdams/Landsmeerse combinatie.

De voorsprong kwam vooral door een prima laatste twee minuten, waarin een 18-15 achterstand werd omgebogen. Linda Polak en Beau Baars schoten elk vier punten door de ring. Er werd goed gepresst , waarmee de bal werd veroverd. De Bemmelse punten vielen vooral door vrije worpen. Al snel waren er Apollospeelsters in foutenlast en Bemmel schoot de vrije worpen maar al te graag raak.

In de tweede periode gingen de Apollomeiden goed van start tot een 25-30 voorsprong na vijf minuten. Vanaf dat moment werd niet gescoord en kwam Lekdetec langszij en nam een voorsprong van 37-33 bij de rust.

Na de rust leek de wedstrijd al snel beslist te zijn. De Apollomeiden kwamen maar moeizaam tot scoren en Lekdetec liep verder uit naar 53-39. Door een driepunter van Delicia en een driepunter met bonus van Linda en vier punten van Bloeme kwam Apollo terug in de wedstrijd. Stand na de derde periode 59-52.

In de vierde periode zorgde Esmee van Scheppingen met een prima actie dat Apollo weer kon aanhaken, het werd 59-56 en even later 64-63 voor Lekdetec. Hierna was de pijp bij Apollo leeg. Was het omdat een aantal dames al een wedstrijd op zaterdag in de benen had? Deze vraag blijft onbeantwoord. Feit is dat Lekdetec de wedstrijd goed uit speelde. Eindstand 79-66.

Scores: Linda Polak en Beau Baars 14, Bloeme van der Zwan 11, Sybel Erduran 9, Delicia van West en Zora ter Koele 5, Andrea Volkers 4, Esmee van Scheppingen en Nienke van Rijn 2.