Meiden U20 BC Apollo reizen naar Bemmel

Het is Championsweek in het collegebasketball in de Verenigde Staten. En dat betekent dat er een hoop spannende wedstrijden op ESPN te zien zijn. Er zijn gelukkig ook wedstrijden van de dames. De komende weken is er nog meer spannends te verwachten als het NCAA toernooi begint dat uiteindelijk leidt tot de Final Four. Hierin komen de beste collegeteams tegen elkaar uit.

Hier in Nederland zijn de meiden U20 van BC Apollo ook weer aan spelen toe. Na een pauze van drie weken vanwege de voorjaarsvakantie wacht er een uitwedstrijd in Bemmel. En dat is niet de enige verre uitwedstrijd die in de komende weken op het programma staat. Er wachten ook nog wedstrijden in Groningen en in Eindhoven en misschien ook nog een inhaalwedstrijd in Rotterdam.

Qua stand in de ranglijst valt er waarschijnlijk niet zo heel veel meer te winnen of te verliezen. Het is wel belangrijk om het seizoen goed af te sluiten en zo een basis te leggen voor het komende jaar. Het lijkt erop dat iedereen weer fit is, zelfs de wintersport heeft geen nieuwe blessures opgeleverd. De wedstrijd tegen Lekdetec Batouwe in Bemmel begint zondag om 14.00 uur.

[Door Frank Volkers]