Zaterdag derde achtereenvolgende thuiswedstrijd: Den Helder

Het competitieschema is dit jaar tamelijk absurd: zaterdagavond speelt ProBuild Lions voor de derde keer achtereen thuis. BV Den Helder komt dan op bezoek. Op dit moment draagt het (merendeels) jonge team van coach Frank de Wit de rode lantaarn in de eredivisie. Tot nu toe werden drie wedstrijden gewonnen.

Toch had ProBuild Lions het in de laatste wedstrijd tegen het Helderse team behoorlijk lastig. Er was een verlenging voor nodig om uiteindelijk een 58-63 uit het vuur te slepen. Zoals zo vaak was de winst te danken aan Molly McDowell, die ziek was, maar toch in de verlenging 6 punten op rij scoorde.

De play-offs zijn wel zeker voor de Lions, maar de tweede plaats nog niet. Om het daarmee verbonden thuisvoordeel te halen in de eerste play-off-ronde moet nog twee keer gewonnen worden. Op dit moment wordt de trainingsintensiteit in het indoorcentrum Landsmeer behoorlijk opgevoerd, want de Lions willen er klaar voor zijn.

De wedstrijd begint zaterdag om 19:30 uur.