Zaterdagavond weer een thuiswedstrijd: CTO

Zaterdagavond ontvangt ProBuild Lions het CTO. Het Amsterdamse opleidingsteam staat na 20 wedstrijden op een vijfde plaats, met 18 wedstrijdpunten. Als die rangorde niet verandert, blijven de twee-keer-per-dag-trainende talenten verstoken van play-off-basketball. Ze missen dan een nuttige ervaring. Een positieve interpretatie van deze waarschijnlijke ontknoping is dat het Nederlandse vrouweneredivisie-basketball kennelijk beter is dan wel gedacht wordt.

Het CTO heeft theoretisch nog kans om STOL Grasshoppers in te halen, maar dan moeten ze nog veel winnen, terwijl het Katwijkse team dan een nog een paar wedstrijden moet laten vallen. Er zal de talenten dus veel aan gelegen zijn de wedstrijd van zaterdag naar zich toe te trekken.

Hetzelfde geldt hopelijk voor ProBuild Lions, die nog best kans maken op de eerste plaats, als ze geen fouten meer maken en Binnenland nog een steekje laat vallen. Dat zou zomaar dit weekend kunnen gebeuren, want de Barendrechtsen ontmoeten dan het ook-niet-misse Lekdetec.

Na een tumultueuze week lieten de Lions afgelopen zaterdag tegen datzelfde Lekdetec voor het eerst zien wat ze kunnen, als ze er écht voor gaan. De grote vraag is natuurlijk: is het team in staat het benodigde intensiteitsniveau te reproduceren in de volgende wedstrijden? Zo ja, dan zijn de perspectieven aantrekkelijk.

Zorgelijk puntje is de toestand van Molly McDowell, die woensdag na de training naar het ziekenhuis moest om een foto te maken van een vinger die gebroken leek te zijn. Dat bleek na het maken van een foto gelukkig niet het geval, maar of zij zaterdag speelt is de vraag.

De wedstrijd begint om 19:30 uur.