BC Apollo meiden U20 verliezen op details van UBall

Dit kan de conclusie zijn na een uitermate spannende thuiswedstrijd in het Indoorcentrum in Landsmeer, die erg moeilijk op gang kwam. Beide teams probeerden van alles, maar de eerste punten kwamen pas na 5 minuten in de wedstrijd op het bord. Dat waren overigens punten voor Uball, die daarna een 0-6 voorsprong namen. Apollo liet zich niet wegzetten, scoorde na 8 minuten in de wedstrijd voor de eerste keer en na de eerste periode stond een 6-8 stand op het bord.

De tweede periode liet een heel ander beeld zien, na 20 seconden lag er al een Apollodriepuntsbom in het net en dat zou zeker niet de laatste zijn. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, want Apollo bood prima tegenspel tegen de nummer drie van de competitie. Net als vorige week was er een sprintje van de Apollomeiden aan het eind van de periode. Beau schoot er een driepunter in en Linda meteen twee en tot verbazing van velen leidde Apollo bij de rust met 33-24.

In derde periode kwam de geroutineerde Utrechtse ploeg langszij. Zij begonnen ook de driepunters te raken en zetten hun verdediging wat strakker op. Stand na de derde periode 42-43 en het zag er naar uit dat de vierde periode erg spannend zou gaan worden.
UBall liep weg naar 44-49 en Linda bracht met een driepunter de spanning weer terug. Vervolgens liep Uball weer weg naar 48-53 en bracht Beau met een driepunter de spanning nog een keer terug. Het ging slag op slag tot 56-57. Hierna kregen de Utrechtse dames twee vrije worpen die benut werden, waarna in de slotseconden de laatste driepunter voor Apollo net niet wilde vallen. Eindstand 56-59.

Het team verdient een groot compliment voor de ontwikkeling van de afgelopen weken. Aan het begin van het seizoen was Apollo kansloos tegen Uball, nu werd er lang goed meegespeeld en waren er kansen om te winnen. Juist op kleine details als vrije worpen schieten, onnodig balverlies en fouten op verkeerde momenten, werd deze wedstrijd verloren. Wat dat betreft kijken we terug op een hele leerzame wedstrijd.

Scores: Linda Polak 20, Beau Baars 15, Nina Burgert 8, Delicia van West 6, Sybel Erduran 3, Bloeme van der Zwan en Nienke van Rijn 2.

[Door: Frank Volkers]

1 thought on “BC Apollo meiden U20 verliezen op details van UBall

Comments are closed.