Lekdetec komt op bezoek

Zaterdag bezoekt Lekdetec Landsmeer voor de vierde ronde in de boeiende competitie van het seizoen 2011-2012. Het team van coach René van der Wielen deed deze week goede zaken door het CTO terug te wijzen in de strijd om het bereiken van de play-offs, waaraan dit seizoen maar vier teams mogen meedoen. Lekdetec is ProBuild Lions tot op vier punten genaderd en staat op de derde plaats in de ranglijst. Als de stand zo blijft, wat niet onwaarschijnlijk is, dan worden de teams uit Bemmel en Landsmeer tegenstanders in de halve finale van de play-offs.

Lekdetec zag eerder dit jaar spelverdeelster Tanya Bröring naar het buitenland vertrekken, maar vond een goede vervangster – zij het op een andere positie – in de Canadese-met-Nederlandse-roots Janelle Bekkering, die woensdag tegen het CTO 31 punten en 10 rebounds liet aantekenen. Samen met Fieke Ligthart en Anouk Biesters vormt zij daarmee een respectabele luchtmacht voor het team uit Bemmel.

Lekdetec is dus een sterk team in een winning mood. Dat laatste kan even niet gezegd worden van ProBuild Lions, dat woensdag een gevoelige tik te verwerken kreeg in Rotterdam. Coach Laki Lakner verweet zijn team na afloop niet graag genoeg te willen winnen dit seizoen. “Dat uit zich in een gebrek aan vechtlust, maar ook in een gebrek aan concentratie, waardoor we onze opdrachten niet goed uitvoeren. Tegen Binnenland ging het redelijk goed in het eerste kwart, daarna beginnen wij slordigheden te begaan, laten ons links en rechts voorbij lopen en krijgen driepunters om onze oren. Binnenland had een exceptioneel goede shooting night, dus winnen was sowieso moeilijk, maar we hadden nooit met dertig punten klop mogen krijgen.”

Dat moet zaterdag anders, vond de coaching staff. Hopelijk zijn de speelsters ook tot die conclusie gekomen. We gaan het zien om 19:30 uur in het Indoorcentrum Landsmeer.