BC Apollo meiden U20 thuis in Landsmeer

De meiden van het Amsterdams-Landsmeerse Apollo zijn bezig met een goede reeks wedstrijden. De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen. Allereerst werd het laag geklasseerde Eurosped Twente verslagen, daarna werd Hoofddorp aan de zegekar gebonden. Er werd niet alleen gewonnen, er zit ook een duidelijk stijgende lijn in het spelniveau.

Komend weekend is de tegenstander van een iets ander kaliber, namelijk Uball uit Utrecht. Dit team kon lang in het spoor blijven van de absolute top in de MU20 eredivisie. Momenteel staan de Utrechtse dames op de 3e plaats. Na de winterpauze heeft het team 3 keer verloren en één van de betere speelsters heeft gekozen voor de CTO opleiding en speelt regelmatig in de eredivisie.

Voor Apollo een nieuwe uitdaging om te laten zien dat er ook tegen de betere ploegen goed basketbal kan worden gespeeld. De wedstrijd is een thuiswedstrijd in het Indoor Centrum in Landsmeer en begint om 17.00 uur. Na de wedstrijd speelt het eerste damesteam van Probuild Lions thuis tegen Lekdetec.

[Door Frank Volkers]