Midweekse wedstrijd in Rotterdam

Woensdag 15 april vindt een midweekse kraker plaats in de eredivisie, waarin de nummers 1 en 2 van de eredivisie het tegen elkaar opnemen. ProBuild Lions en Challenge Sports Binnenland Rotterdam wisselden stuivertje nadat het laatstgenoemde team dit weekend verrassend verloor van Eurosped Twente. Hoewel: verrassend? Het had ProBuild een week eerder ook zomaar kunnen overkomen.

De wedstrijd van woensdag is van groot belang voor de eindrangschikking. De vierde ronde is inmiddels ingegaan. Mochten de Lions winnen, dan staan ze vier punten los van hun belangrijkste concurrent. Ingeval van verlies staat Binnenland weer op de eerste plaats, want de onderlinge stand wordt dan 3-1. Aan de andere kant: in deze competitie is geen enkele wedstrijd met enige zekerheid te voorspellen, dus er kan de komende weken sowieso nog van alles met de stand gebeuren.

Als het goed is, zal bij de Lions Nadine Boesaart na een jaar van afwezigheid haar comeback maken. Daarmee begint de voor het team belangrijke 30-jarige veterane aan haar dertiende achtereenvolgende seizoen bij ProBuild Lions in de eredivisie. Doorgaan tot na je dertigste en clubtrouw: kom daar nog maar eens om in het Nederlandse vrouwenbasketball, waarin de ambities van het individu en de medal ranking van de natie steeds meer op het eerste plan komen te staan.

De wedstrijd in het Rotterdamse Topsportcentrum begint om 20:00 uur.