BC Apollo meiden U20 wint streekderby tegen Hoofddorp

In Hoofddorp boekten de meiden van Apollo een prima overwinning tegen de plaatselijke basketbalclub. In alle eerlijkheid moet worden vermeld dat de tegenstander bij lange na niet compleet was. Een aantal belangrijke speelsters ontbrak bij het Hoofddorpse team en de Apollomeiden maakten daar prima gebruik van. Ook Apollo is nog niet compleet, maar desondanks werd met veel inzet gespeeld.

De Apollomeiden openden het bal met drie punten op rij en vanaf dat moment wisselde de leiding in de wedstrijd een aantal keren, zonder dat één van de teams weg kon lopen. Stand na de eerste periode was 12-11 voor Hoofddorp en het leek alsof er een spannende wedstrijd aan zat te komen.

In de tweede periode hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 19-19. Daarna kreeg Apollo kort na elkaar een aantal fouten aangelapt, die eindigden in vrije worpen voor Hoofddorp. Hierdoor liep Hoofddorp weg naar 23-19. Beau Baars bracht met een driepunter de stand weer in evenwicht en dat was meteen het signaal voor een offensief van Apollo. De jonge spelverdeelsters van Hoofddorp werden met een fullcourt press onder druk gezet en leverden de bal een aantal keren in bij Bloeme van der Zwan (13 punten in deze periode!)  en Nina Burgert, die tegen deze cadeaus geen “nee” konden zeggen. Ruststand kwam bij 25-33 voor Apollo.

Meteen na rust wist Hoofddorp te scoren en daarna volgde een hele sterke periode van Apollo. Andrea Volkers scoorde uit een rebound en met een mooie inside actie. Beau gooide er nog een driepunter in en er waren vier punten van Linda Polak, die haar verjaardag vierde met elf punten totaal in de wedstrijd. Apollo was weg en keek ook niet meer om. Het werd 27-46 en daarna scoorden Nienke, Sybel,  Delicia en Bloeme en  werd het 36–54 na de derde periode.

In de laatste periode liet Apollo de Hoofddorpse dames niet meer dichterbij komen. Nadat Hoofddorp met hun lange meiden inside nog wat wisten te scoren, knalden Linda, Delicia en Beau er ieder nog een driepuntertje in. Eindstand was 51-71 voor BC Apollo, een meer dan verdiende overwinning.

Door dit resultaat is Lekdetec in de stand weer bijgehaald en staat Apollo op de tiende plaats met zes punten. Inmiddels is ook Hoofddorp in de stand in zicht gekomen. De Hoofddorpers staan negende met vijf gewonnen wedstrijden. In de stand wist Grasshoppers te winnen van Lokomotief, waardoor deze twee teams nu in verliespunten gelijk staan. Dat betekent dat de strijd om het kampioenschap tussen deze twee teams weer wijd open is.

Scores: Bloeme van der Zwan 19, Beau Baars 13, Linda Polak 11, Delicia van West 9, Andrea Volkers 7, Sybel Erduran 6, Nina Burgert 4, Nienke van Rijn 2.

[Door Frank Volkers]