Tweede competitieoverwinning voor BC Apollo meiden U20

De meiden van Apollo speelden deze zondag tegen Eurosped Twente. Op voorhand was het een wedstrijd die gewonnen moest worden om de laatste plaats definitief achter te laten.

In een wel zeer koude Apollohal kende het Apolloteam ook een zeer koude start. De wedstrijd begon met een valpartij, een stuk of vier gemiste schoten, vier vrije worpen die niet benut worden en drie speelsters liepen tegen een persoonlijke fout aan. Voor we het wisten stond het 0-8 en waren we zeven minuten verder in de wedstrijd.

Toen kwam er toch echt een moment dat het genoeg was. Nienke van Rijn begon aan wat later een uitstekende wedstrijd zou blijken te zijn. Ze scoorde zes punten en Linda Polak voegde er meteen ook zes aan toe. Doordat Beau Baars en Nina Burgert er wat vrije worpen ingooiden en Bloeme van der Zwan scoorde, kwam de 19-12 stand na de eerste periode op het bord.

Vanaf dat moment was de overwinning voor Apollo eigenlijk niet meer in gevaar. De Amsterdams/Landsmeerse meiden vielen via alle zijden van het veld aan en de ballen gingen er ook soepel in. Esmee van Scheppingen scoorde vier punten en er waren driepunters van Bloeme en Nienke. Ruststand 40-25 voor BC Apollo.

Na de rust gingen de Amsterdamse/Landsmeerse dames rustig door. Er kon goed aan de individuele statistieken worden gewerkt en dat deden de meeste meiden dan ook volop. Nina Burgert profiteerde met vier punten van een beetje pressen van Amsterdams/Landsmeerse kant en Linda scoorde van achter de driepuntslijn. Eindstand na de derde periode 60-35.

Laatste periode was er geen vuiltje aan de lucht. Eurosped probeerde nog wat terug te doen, maar kon niet echt een vuist maken. Beau scoorde een prachtige layup met links en Nienke bekroonde haar wedstrijd met een derde driepunter. Eindstand 75-49 en de tweede overwinning van het seizoen voor de Apollo-meiden was een feit.

Door deze overwinning is ook Lekdetec bijgehaald in de stand. Het Bemmelse team staat gelijk met Apollo maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Scores: Nienke 17, Nina 16, Linda 14, Bloeme en Delicia 7, Beau en Esmee 6, Andrea 2

[Door Frank Volkers]