Onmogelijke opdracht voor BC Apollo Meiden U20

De meiden van Apollo moesten op vrijdagavond naar Katwijk voor een uitwedstrijd naar Grasshoppers. Op voorhand al moeilijk maar vrijdag was het gewoon een kansloze operatie.

Coach Jesse Korf was geveld door de griep en werd vervangen door Ilija Bozovic. Hij zou nog zijn handen vol krijgen om het team in de wedstrijd te houden. Zoals wel vaker dit jaar waren er namelijk bijna net zoveel geblesseerde als fitte speelsters. Vooraf meldden Michelle, Thelma en Sybel zich af en aan het begin van de wedstrijd raakte ook Bloeme zo geblesseerd dat ze niet verder kon spelen. Een wetmatigheid in het basketball leert dat je niet met zeven of acht speelsters een wedstrijd op eredivisieniveau kan spelen. Al helemaal niet met het intensieve en snelle speltype dat de coaches willen spelen.

Allereerst maar de uitslag melden en niet al te diep ingaan op het scoreverloop: Uitslag 84-36 voor Grasshoppers. In de eerste periode werd nog een beetje meegespeeld, periodestand 14-12 voor Grashoppers, met een driepunts buzzerbeater van Delicia. Tenslotte werd de laatste periode met 17-16 gewonnen door de Apollomeiden, maar op dat moment was de wedstrijd al lang gespeeld.

Lichtpuntjes waren er ook: De supporterschare van het team blijft onverminderd groot, ook op een koude en regenachtige vrijdagavond in Katwijk. Zelfs in de vierde periode was er voldoende herrie op de tribune. Op het veld gooide Delicia er vijftien punten (met twee driepunters) in en Beau tien (ook met twee driepunters). Andrea pakte acht rebounds en Esmee vijf. Zora kon gelukkig weer een aantal minuten meespelen.

Scores; Delicia 15, Beau 10, Nina, Linda, Zora, Nienke en Andrea 2, Esmee 1.

[Door Frank Volkers]

1 thought on “Onmogelijke opdracht voor BC Apollo Meiden U20

Comments are closed.