Kleine nederlaag voor geïnspireerd BC Apollo MU20

Inspiratie, driepunters en drie punten. Dat waren de belangrijke thema’s in de wedstrijd van BC Apollo meiden U20 tegen Rosmalen.

Was het de terugkeer van Zora ter Koele na maandenlang blessureleed of was het of de prima prestatie van Probuild Lions dames 1 in Bemmel de avond ervoor? Feit was in ieder geval wel dat de meiden een zeer geïnspireerde indruk maakten. Ze kwamen uitstekend uit de startblokken.

Nadat Black Eagles de score openden met een driepunter, scoorden achtereenvolgens Bloeme, Linda en twee keer Sybel ook van buiten driepuntslijn en vóór de Amsterdamse meiden het door hadden, stonden ze met 14-7 voor. Via 18-11 kwam de 20-13 tussenstand na de eerste periode op het bord. Na zeven minuten kon Zora ter Koele haar rentree maken na lang blessureleed. Later in de wedstrijd zou ze nog een belangrijke rol gaan spelen.

In de tweede periode vielen de driepunters ook makkelijk alleen dit keer aan de kant van de dames uit Rosmalen. De eerste vier Brabantse scores waren driepunters en zo stond het al snel 24-25 voor Black Eagles. Andrea Volkers was geïnspireerd door de aanwezigheid van een grote delegatie van haar oude club BV Aalsmeer en scoorde vier punten. Black Eagles liep weg en de stand na de tweede periode was 30-36.

Na de rust leek Black Eagles de wedstrijd te beslissen. Bij een stand van 32-45 draaide de wedstrijd nog een keer om. Esmee van Scheppingen scoorde en gooide de bonus erin, Beau Baars scoorde er twee en een driepunter er achteraan. En Nina Burgert had twee prima drives die ze met een score afrondde. Het werd erg spannend want na de derde periode stond het 44-45. Het was opvallend dat na 3 periodes Apollo slechts zes fouten tegen had en Black Eagles maar tien.

Aan het begin van de vierde periode was er snel een score van Black Eagles voor 44-47. BC Apollo kreeg tot drie keer toe de kans om te scoren, maar die kansen werden niet benut. Black Eagles benutte de kansen wel en liepen weg naar 44-51 en later naar 47-55. Er kwam toch nog een eindsprint van Apollo. Zora ter Koele liet zien waarom het fijn was dat ze weer mee kan spelen en gooide er twee punten en meteen daarna nog een driepunter in. Ondanks die score lukte het in de laatste seconden net niet om langszij te komen. Eindstand 54-57.

Scores: Sybel en Beau 9, Nina en Linda, 7, Andrea, Zora en Bloeme 5, Esmee 3 en Nienke en Delicia 2.

(door Frank Volkers)