ProBuild moeizaam langs Eurosped

Vanmiddag zat in Tubbergen de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam de speelsters niet alleen nog in de benen, maar ook nog in de hoofden.

Het liep gewoon niet. Met name het afstandsschot liet het afweten. Slechts twee van de achttien (!) driepuntspogingen troffen doel. Desondanks won het Landsmeerse team na een 27 – 26 ruststand met 47 – 54.

Dankzij deze overwinning sluit ProBuild de eerste seizoenshelft als koploper af, doen ze volgende week mee aan de Final Four en staat het team in de halve finale van de NBB beker.

“Over de eerste competitiehelft ben ik zeker niet ontevreden”, aldus coach Laki Lakner. “We hebben ondanks de vele blessures nog steeds uitzicht op alle prijzen!”

Beide teams komen moeizaam op gang. Na tien minuten staat er 13 – 12 op het scorebord.
Het tweede kwart is niet veel beter. Ruststand: 27 – 26.

In het derde kwart slaat ProBuild een gaatje. Niet door beter te spelen, maar doordat de aanvallen nu wel doeltreffend worden afgerond: 36 – 45.

Eurosped probeert het in de laatste tien minuten nog wel, maar is niet bij machte om het ProBuild lastig te maken en wint ProBuild met zeven punten verschil.

Marlous Nieuwveen kwam met 20 punten en 13 rebounds tot een fraaie double double. Molly McDowell en Kim Hartman scoorden ieder 8 punten.